Menu
Ζοζέ Σαραμάγκου:- Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τον κόσμο

Ζοζέ Σαραμάγκου:- Είναι ανάγκη να α…

Σαν σήμερα, 18 Ιουνίου  2...

Ένας “πελεκάνος” από ανακυκλώσιμα υλικά...

Ένας “πελεκάνος” από ανακυκλώσιμα υ…

• ...Από την Κατερίνα Φου...

Ελλάδα: Όταν τα πραγματικά αφεντικά δεν έχουν διλήμματα και μοιράζουν εύσημα...

Ελλάδα: Όταν τα πραγματικά αφεντικά…

Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για ...

Νέες εθνικιστικές κορώνες από τον ψευδοπρωθυπουργό στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

Νέες εθνικιστικές κορώνες από τον ψ…

• Μιλά για «μπλε πατρίδα»...

Νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Νικολαΐδη

Νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη …

• «Η νύφη του Ιούλη»   ...

Με τη «βοήθεια» των «συμμάχων»…

Με τη «βοήθεια» των «συμμάχων»…

• Ο πρέσβης των ΗΠΑ καλεί...

Σενέρ Ελτζίλ: “Αφήσατε Τουρκοκύπριους για να τους υπερασπιστείτε;”...

Σενέρ Ελτζίλ: “Αφήσατε Τουρκοκύπριο…

• Ερώτημα του ΓΓ της συντ...

Τα δικά μας παιδιά…

Τα δικά μας παιδιά…

Γράφει: Σοφία Χουδαλάκη* ...

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να απελαύνουν εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να απελαύνουν εκ…

• Από την ερχόμενη εβδομά...

Τα πετρέλαια, το Διεθνές «δίκαιο» και οι αιθεροβάμονες των Αθηνών

Τα πετρέλαια, το Διεθνές «δίκαιο» κ…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Prev Next

Τ’ ακούτε πολιτικοί [και όχι μόνο]; Ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα εξαιτίας της πείνας!!!

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Το ακούτε πολιτικοί, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι; Το ακούτε υποκριτές και λαοπλάνοι της καρέκλας, της γραβάτας και των παχυλών μισθών; Το ακούτε Ευρωπαίοι και λοιποί παγκόσμιοι αξιωματούχοι που τάχαμου κόπτεστε για το καλό των λαών και το μέλλον του πλανήτη και των ανθρώπων;

Το ακούτε εκκλησιαστικοί ηγήτορες με τις χρυσοκέντητες πορφυρές χλαμύδες και τις χρυσές μήτρες; Το ακούτε εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι “φιλάνθρωποι”, που με τις λεγόμενες "φιλανθρωπίες" σας πασκίζετε να αγοράσετε μια θέση στον παράδεισο; Το ακούτε καθήκια της γης που στοιβάζετε τα πλούτη, όταν οι άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν της πείνας;

Read more...

Ευρωεκλογές: Η επόμενη μέρα και τα μηνύματα της προηγούμενης μέρας...

Γράφει: Κύπρο Κουρτελλάρης

Και τώρα, έχοντας τις ευρωεκλογές της 26ης του Μάη πλέον στην ιστορία, αυτό που σήμερα μπορούμε να αποτιμήσουμε -σε μια πρώτη ανάλυση- είναι τα μηνύματα της εκλογικής αναμέτρησης -με πομπό, βέβαια, το λαό και αποδέκτη το πολιτικό και πολιτειακό μας σύστημα- και η δράση μας την επόμενη -και κάθε επόμενη- μέρα... Το δε πρώτο μήνυμα που πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί -περιλαμβανομένων και των έξι νεοεκλεγέντων Κύπριων ευρωβουλευτών (φωτογραφία)- πρέπει να αφουγκραστούν είναι το συνεχιζόμενο ψηλό ποσοστό αποχής. Η απαξίωση, δηλαδή της πλειοψηφίας του κόσμου -από πολλές απόψεις- στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.

Read more...

Ευρωεκλογές και... παράπλευρα θέματα [η πολεμολόγος του ΔΗΣΥ, το Ισραήλ και η πραγματική φρίκη]

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Επιστρέφοντας στο γραφείο μου μετά που άσκησα το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα -και υποχρέωση, συνάμα- της ψήφου για την εκλογή των μελών του ευρωκοινοβουλίου, προβληματίστηκα για το σημερινό εν τύποις πόνημα. Σχετικό -ως είχα κατά νουν- με τη σημερινή ημέρα, τα μηνύματα και το διακύβευμα της, αλλά και όχι μόνο... Βλέπετε, το διάστημα που μεσολάβησε τόσο η ιστοσελίδα -http://ekypros-news.com.cy/- όσο και ο γράφων και υπογράφων την στήλη, δώσαμε επακριβώς το δικό μας στίγμα:

Τελικός στόχος η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη του Σοσιαλισμού και όχι η συντήρηση και το σhομάλισμα της Ευρώπης της λιτότητας, των πολυεθνικών και του καπιταλισμού στη σημερινή ακραία και επιθετική του μορφή και εκδοχή [αγγλιστί version]. Κι αυτό γιατί εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι οι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, οι άνθρωποι του κόπου και του μόχθου, άνδρες και γυναίκες, δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος. Σε τάχαμου πιο δίκαιη κοινωνία, πιο δίκαιη Ευρώπη, χωρίς εκμετάλλευση και τις τεράστιες ανισομέριες της, αλλά με διατήρηση των υφιστάμενων δομών της και κυρίως σε συνθήκες καπιταλισμού, χωρίς τη ρήξη μαζί του. Κι αυτό γιατί είτε είσαι υπέρ, είτε ενάντια στον καπιταλισμό. Μέση οδός δεν υπάρχει!

Read more...
Subscribe to this RSS feed