Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Το “ανάλογο” του Ελ Σαλβαδόρ κι η σύλληψη και κράτηση προσώπων για επαιτεία στην μακαρία νήσο

Το “ανάλογο” του Ελ Σαλβαδόρ κι η σύλληψη και κράτηση προσώπων για επαιτεία στην μακαρία νήσο

Χθες -13 του Ιούλη 2017- ο Κυπραίος -τουτέστιν η αφεντιά μου, δηλαδή- αναφερόμενος στην ιστορία μιας 19χρονης κοπελιάς από το Ελ Σαλβαδόρ, η οποία γέννησε ένα νεκρό βρέφος κι ενώ ήταν θύμα επανειλημμένων βιασμών και τελικά καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλακή με την κατηγορία του φόνου (!), έγραψα, κάπου στο κείμενο, με τίτλο “Τη βίασαν, γέννησε νεκρό παιδί και τώρα τη φυλακίζουν για 30 χρόνια, οι θεoμπαίχτες...”:

Το αλίευσα -ως είδηση- τις τελευταίες μέρες από την “εφσυν” και σας το μεταφέρω. Όχι, βέβαια, γιατί μπορεί να έχουμε κάτι ανάλογο κι εμείς εδώ στην μακαρία νήσο -παρ’ όλον που στον καπιταλισμό ποτέ μην πεις ποτέ- αλλά για να μαθαίνουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η αστική κρατική ασυδοσία και τα παράγωγα του κυρίαρχου συστήματος που διοικεί την σήμερον ημέρα την υφήλιο όλη. Και που -υπό αυτή την έννοια- μπορεί, ναι, κάποια μέρα να βιώσουμε κι εμείς εδώ στην Κύπρο κάτι ανάλογο...”. Και -στο τέλος της παραγράφου, δίπλα από το “ανάλογο” έβαλα κι ένα αστεράκι. Και στο τέλος του κειμένου έγραψε, ως παραπομπή: “* Για το κάτι ανάλογο διαβάστε σχετικά, από τη στήλη, αύριο...

Ε, το λοιπόν, σήμερα ο Κυπραίος ξαναγίνεται Κυπραίος και μοιράζεται μαζί σας αυτό το κάτι... σχετικά ανάλογο. Που σφηνώθηκε στο μυαλουδάκι μου και δεν έβγαινε, το αφιλότιμο, ίσαμε τη στιγμή που έγραψα το χθεσινό πόνημα. Οπότε και μου ήλθε η... αναλαμπή -ή, αν θέλετε, εβίδωσεν μου, στο μυαλό μου μέσα, δηλαδή- η παραμετροποίηση αυτού του "ανάλογου"... Από την Κυριακή το ερέθισμα, αλλά χθες μου την εβίδωσεν για τα καλά... Κι έτσι επανέρχομαι σήμερα για να πω ότι έχουμε κι εμείς εδώ, στην μακαρία νήσο -σχετικά- “ανάλογα” παραδείγματα. Κι αν δεν με πιστεύετε, ιδού πως και... ποια:

Την περασμένη Κυριακή -απόγευμα και βράδυ- σερφάροντας στην ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ, το βλέμμα μου σταμάτησε -ανάμεσα σε πολλά άλλα- και σε δύο ειδήσεις, με κάπου τέσσερις ώρες διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη. Από Λεμεσό και Πάφο,οι ειδήσεις, στις 16:13 η πρώτη και στις 20!02 η δεύτερη... Όταν διάβασα την πρώτη, στην αρχή μου ήλθε ειρωνικό γέλιο. Βρε με τι ασχολείται η αστυνομία μας, είπα μέσα μου και προσπέρασα το ειδησάριο. Όταν, όμως, κάποιες ώρες αργότερα διάβασα και το δεύτερο, ανέτρεξα και πάλιν στην πρώτο ειδησάριο. Κι εκεί μου ήλθε -μετά που βασάνισα λίγο το μυαλό μου- κι ο θυμός. Ο θυμός με την αστυνομία, ο θυμός με το σύστημα. Που, κατά τη γνωστή ρήση "διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο”...

Δύο πρόσωπα που επιδίδονταν σε επαιτεία -κοινώς ζητιάνευαν- στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στη Λεμεσό, συνέλαβαν το πρωί μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πολεμιδιών”, έγραφε το πρώτο ειδησάριο του ΚΥΠΕ στις 4 και κάτι το απόγευμα της Κυριακής και συνέχιζε:

“Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι μέλος της Δύναμης,  που βρισκόταν σε περιπολία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για πάταξη του φαινομένου της επαιτείας, εντόπισε γύρω στις 7.45 π.μ., στο προαύλιο εκκλησίας, μια γυναίκα και ένα άντρα, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα από τους παρευρισκόμενους” Και το αστυνομικό όργανο, ενεργώντας -αασφαλώς- βάση των οδηγιών που έχει, διενήργησε έλεγχο των στοιχείων των δύο προσώπων, “κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 71χρονη και 40χρονο κάτοικο Λεμεσού”.

Και πάμε στο ζουμί της όλης υπόθεσης: “Στην κατοχή του 40χρονου -αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση- εντοπίστηκε μετά από έρευνα ένα πλαστικό ποτήρι και το χρηματικό ποσό των €5,10, ενώ στην κατοχή της 71χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των €19,70”. Κι έτσι, οι δύο οδηγήθηκαν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού, “όπου συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων”!!!!!!!!!

Μα εκαταλάβετε σιόρ τι... λαβράκι έπιασε η αστυνομία μας, έξω από εκκλησία στη Λεμεσό; Ένα 40χρονο που ζητιάνευε και είχε στο πλαστικό του ποτήρι το αστρονομικό ποσό των πέντε ευρώ και δέκα σεντ (€5,10) και μια ηλικιωμένη γυναίκα -71 ετών, παρακαλώ- που είχε στην κατοχή της ολόκληρο θησαυρό: Δεκαεννέα ευρώ και εβδομήντα σεντ (€19,70)!!!

Και ενεργώντας -το αστυνομικό όργανο- στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας, για πάταξη του φαινομένου της επαιτείας, οδήγησε του δύο επαίτες -χρησιμοποιώ κι εγώ την καθαρεύουσα, μπας και αν το διαβάσει η αστυνομία μας με θεωρήσει κι αγράμματο, καθότι χωρκάτης, ναι, αλλά όχι αγράμματος, τα γέρημα!- οδήγησε, λοιπόν, τους δύο επαίτες στο δικαστήριο και εξέδωσε ένταλμα κράτησης και των δύο.

Τώρα ότι η όλη διαδικασία θα στοίχισε πολλαπλάσια από το θεόρατο ποσό των εικοσιτεσσάρων ευρώ και ογδόντα σεντ (€21,80) -όσο ήταν το αποτέλεσμα της “επαιτείας” των συλληφθέντων- ουδόλως θα μέτρησε για την αστυνομία μας. Η οποία έσπευσε -κιόλας- να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για να “χουμίσει” το κατόρθωμα της!

Αλλά δεν έφτανε η πρώτη, είχαμε και δεύτερη αστυνομική ανακοίνωση, κάπου τέσσερις ώρες μετά. Από την Πάφο, αυτή τη φορά με τους συλληφθέντες να “ασκούν επαιτεία”, λίγο μετά το μεσημέρι, έξω από υπεραγορές. Εξήντα τριών χρονών ο πρώτος και πενήντα εννέα χρονών ο δεύτερος... Και να ’σου νέα εντάλματα και νέες συλλήψεις και κρατήσεις, για... διευκόλυνση των ανακρίσεων, μίσhιμου!

Μόνο που αυτή τη φορά δεν μας πληροφόρησε η καλή μας αστυνομία για το ποσό που βρήκε στην κατοχή των δύο αυτών προσώπων. Να ήταν τόσο λίγα που ντράπηκε να το γράψει, ή ντράπηκε γενικώς για το κατάντημά της να συλλαμβάνει ανθρώπους που το σύστημα τους οδήγησε στην επαιτεία; Χωρίς, μάλιστα, να διερευνήσει -εικάζω, αφού δεν ανακοινώθηκε- το δικαιολογημένο ή μη τα συγκεκριμένα άτομα να φτάσουν στο σημείο να επιδίδονται σε επαιτεία για ψωροδεκάρες! Κι αυτό, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπάρχουν και επαγγελματίες “επαίτες”.

Δεν είναι, όμως, η ουσία αυτή: Η ουσία είναι ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησής μας -όπως και τον “αδελφών” κυβερνήσεων της “σύγχρονης” Ευρώπης- ο κόσμος οδηγείται ολοένα και περισσότερο στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Και τον οδηγούν στην επαιτεία για να βρει κάτι να φάει, ώστε να ζήσει... Με όση -κατασταλακωμένη- αξιοπρέπεια οι κυβερνώντες και ο καπιταλισμός του έχουν αφήσει! Ή, ακόμη χειρότερα, για να μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά του...

Και σπεύδουν τα αστυνομικά όργανα -με εντολές άνωθεν, ασφαλώς- να κάνουν περιπολίες και να συλλαμβάνουν τούς... παράνομους ζητιάνους! Που έχουν στην κατοχή τους -ως προϊόν της “επαιτείας” τους- ποσά της τάξης μερικών... ευρώ και κάτι σεντ. Τη στιγμή, να το λέμε κι αυτό, που: οι φοροφυγάδες και λοιποί κλέφτες -των εκατομμυρίων, όχι των μερικών ευρώ και κάτι σεντ- κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι, κοστουμαρισμένοι και με τις λιμουζίνες τους και το κράτος και οι θεσμοί του τούς προσηκώνονται κι από πάνω!

Βρε ουστ από ’δω και εσείς και το “τυφλό” κράτος σας... Βρήκατε να εφαρμόσετε το νόμο σ’ αυτούς που ζητιανεύουν μερικά ευρώ για την ζήση τους -διυλίζοντες τον κώνωπα- και θωπεύετε τους μεγαλοκλέφτες και θησαυρίζοντες σε βάρος του λαού ελέω της δικής σας πολιτικής, καταπίνοντας την κάμηλο!

Ντροπή ρε! Μα, επιτέλους, τι ψυχή θα παραδώσετε κάποτε ρε; Ακούς εκεί, βρήκανε στην κατοχή του ενός 5 ευρώ και 10 σεντ -και της άλλης 19 ευρώ και 70 σεντ- και τους μπαγλαρώσανε στα κρατητήρια! Και δεν ντρέπεστε και το ανακοινώνετε κιόλας;

 

Διατελώ μετά πάσης τιμής

Ο Κυπραίος

(χωρκάτης με το νάμιν)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top