Menu
Ελλάδα: 250.000 επιχειρήσεις έχουν προβεί σε αναστολή σύμβασης εργαζομένων!

Ελλάδα: 250.000 επιχειρήσεις έχουν …

• Σύμφωνα με πηγές του υπ...

Κορωνοϊός: 838 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία

Κορωνοϊός: 838 θάνατοι τις τελευταί…

• Νέα από τον υπόλοιπο κό...

26 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφου στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού...

26 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφο…

• Από 41 συνολικά κρούσμα...

Το ευρώ πεθαίνει από Κορωνοϊό…

Το ευρώ πεθαίνει από Κορωνοϊό…

Γράφει: Δημήτρης Μαλαπέτσ...

Βρετανία: Επιστολή Τζόνσον προς όλα τα νοικοκυριά της χώρας για τον κορωνοϊό

Βρετανία: Επιστολή Τζόνσον προς όλα…

Γράφει: Θανάσης Γκαβός* ...

Δύο εισαγωγές την Κυριακή στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρεις ασθενείς αποθεραπεύτηκαν

Δύο εισαγωγές την Κυριακή στο Νοσοκ…

Είκοσι οκτώ ασθενείς με κ...

Τώρα …ρίξτε πυραύλους στον κορωνοϊό

Τώρα …ρίξτε πυραύλους στον κορωνοϊό

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Και με γάντια και με ψυχή

Και με γάντια και με ψυχή

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

Ιταλία και Ισπανία ανακοινώνουν νέα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Ιταλία και Ισπανία ανακοινώνουν νέα…

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζο...

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» -εν καιρώ πολέμου- κύριε Μητσοτάκη;

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» -εν καιρώ …

• (χρήση 2019) Χρηματιστή...

Prev Next

Διήμερες επαφές Άντρου Κυπριανού στις Βρυξέλλες

Διήμερες επαφές Άντρου Κυπριανού στις Βρυξέλλες

• Για απευθείας εμπόριο και επανέναρξη διαπραγματεύσεων

 

Γράφει: Θάνος Αθανασίoυ*

Τη διατήρηση του θέματος του απευθείας εμπορίου, στην μέχρι πρότινος παγοποιημένη κατάσταση και την προώθηση της στήριξης της προσπάθειας επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ταυτόχρονο τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στην πόλη της Αμμοχώστου, επιδιώκει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, σε σειρά συναντήσεων με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, περιλαμβανομένης της Υπάτης Εκπροσώπου Φ. Μογκερίνι.

Αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δήλωσε από το ΕΚ: "βρισκόμαστε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέρος μιας εκδήλωσης η οποία έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό για το Κυπριακό, την παρούσα κατάσταση η οποία υπάρχει στο νησί μας, τις τουρκικές προκλήσεις και την τουρκική επιθετικότητα με την κλιμάκωση η οποία υπάρχει το τελευταίο διάστημα τόσο στην ΑΟΖ, αλλά και τα τετελεσμένα τα οποία επιχειρούνται να εφαρμοστούν στην Αμμόχωστο".

Διευκρίνισε δε ότι "ταυτόχρονα θα αξιοποιήσουμε την επίσκεψή μας εδώ για να έχουμε επαφές για το απευθείας εμπόριο, αλλά και για άλλα ζητήματα τα οποία μας αφορούν. Ανάλογα με το ποιους θα συναντήσουμε θα είναι και τα ζητήματα που θα συζητήσουμε μαζί τους".

"Σήμερα να πω ότι είδαμε τους δύο συμπροέδρους της ομάδας της Αριστεράς, θα δούμε την Κάτι Πίρι από την ομάδα των Σοσιαλιστών, η οποία ήταν η υπεύθυνη για την έκθεση προόδου της Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια και είναι ένα άτομο το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες επαναφοράς του θέματος του απευθείας εμπορίου, καθώς και επίσης την επικεφαλής του αριστερού Μπλοκ της Πορτογαλίας", συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυπριανού "αύριο θα είναι πολύ πιο εντατικό το πρόγραμμα, θα δούμε σειρά πολιτικών ομάδων, δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους (Στυλιανίδη - Μογκερίνι) και θα έχουμε το απόγευμα την εκδήλωσή μας για το Κυπριακό, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχω σε μια εκδήλωση του Σινν Φέιν Ιρλανδίας για τα ζητήματα που αφορούν την Ιρλανδία και το Brexit".

"O στόχος μας είναι να καταφέρουμε το θέμα του απευθείας εμπορίου να παραμείνει παγοποιημένο, όπως ήταν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και βέβαια σε ότι αφορά το Κυπριακό, εκείνο το οποίο θα επιχειρήσουμε να περάσουμε ως μήνυμα είναι ότι επιβάλλεται να στηριχθεί η προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ταυτόχρονο τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στην πόλη της Αμμοχώστου", κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική πολιτική, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 τοπική ώρα. Νωρίτερα στις 12:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση και με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top