Menu
«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ...

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερινο τ/κ Τύπο

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερι…

•Αφρίκα: "Οι εισβολείς στ...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχουλα» για να αμυνθούμε απέναντι σ’ ένα ιό...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχ…

• Καταγγελία του Διευθυντ...

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και …

Χρειαζόμαστε βήματα που θ...

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Στις 11 Γενάρη 1945 η Μάχ...

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανήγγειλε δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανή…

Με αφορμή την εθνική εορτ...

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα εντοπίστηκαν σε έξι ομαδικούς τάφους

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα …

Η Επιτροπή Αλήθειας και Σ...

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ: Δυσκολεύονται στο «ξέπλυμα» της δολοφονικής συμμαχίας

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑ…

• Η Ελλάδα είναι δεύτερη ...

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών λιμανιών το 2020

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών …

Στο ξεπούλημα 10 μεγάλων ...

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περ…

Γράφει: Φανίτσα Ζαννέττου...

Prev Next

Διήμερες επαφές Άντρου Κυπριανού στις Βρυξέλλες

Διήμερες επαφές Άντρου Κυπριανού στις Βρυξέλλες

• Για απευθείας εμπόριο και επανέναρξη διαπραγματεύσεων

 

Γράφει: Θάνος Αθανασίoυ*

Τη διατήρηση του θέματος του απευθείας εμπορίου, στην μέχρι πρότινος παγοποιημένη κατάσταση και την προώθηση της στήριξης της προσπάθειας επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ταυτόχρονο τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στην πόλη της Αμμοχώστου, επιδιώκει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, σε σειρά συναντήσεων με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, περιλαμβανομένης της Υπάτης Εκπροσώπου Φ. Μογκερίνι.

Αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δήλωσε από το ΕΚ: "βρισκόμαστε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέρος μιας εκδήλωσης η οποία έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό για το Κυπριακό, την παρούσα κατάσταση η οποία υπάρχει στο νησί μας, τις τουρκικές προκλήσεις και την τουρκική επιθετικότητα με την κλιμάκωση η οποία υπάρχει το τελευταίο διάστημα τόσο στην ΑΟΖ, αλλά και τα τετελεσμένα τα οποία επιχειρούνται να εφαρμοστούν στην Αμμόχωστο".

Διευκρίνισε δε ότι "ταυτόχρονα θα αξιοποιήσουμε την επίσκεψή μας εδώ για να έχουμε επαφές για το απευθείας εμπόριο, αλλά και για άλλα ζητήματα τα οποία μας αφορούν. Ανάλογα με το ποιους θα συναντήσουμε θα είναι και τα ζητήματα που θα συζητήσουμε μαζί τους".

"Σήμερα να πω ότι είδαμε τους δύο συμπροέδρους της ομάδας της Αριστεράς, θα δούμε την Κάτι Πίρι από την ομάδα των Σοσιαλιστών, η οποία ήταν η υπεύθυνη για την έκθεση προόδου της Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια και είναι ένα άτομο το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες επαναφοράς του θέματος του απευθείας εμπορίου, καθώς και επίσης την επικεφαλής του αριστερού Μπλοκ της Πορτογαλίας", συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυπριανού "αύριο θα είναι πολύ πιο εντατικό το πρόγραμμα, θα δούμε σειρά πολιτικών ομάδων, δύο Ευρωπαίους Επιτρόπους (Στυλιανίδη - Μογκερίνι) και θα έχουμε το απόγευμα την εκδήλωσή μας για το Κυπριακό, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχω σε μια εκδήλωση του Σινν Φέιν Ιρλανδίας για τα ζητήματα που αφορούν την Ιρλανδία και το Brexit".

"O στόχος μας είναι να καταφέρουμε το θέμα του απευθείας εμπορίου να παραμείνει παγοποιημένο, όπως ήταν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και βέβαια σε ότι αφορά το Κυπριακό, εκείνο το οποίο θα επιχειρήσουμε να περάσουμε ως μήνυμα είναι ότι επιβάλλεται να στηριχθεί η προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ταυτόχρονο τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στην πόλη της Αμμοχώστου", κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική πολιτική, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 τοπική ώρα. Νωρίτερα στις 12:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση και με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top