Menu
Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία του Brexit

Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφ…

• Σε αίτημα αναβολής υποχ...

Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑίος που ξεπουλούσε αεροδρόμια έγινε πρόεδρος αεροπορικού ομίλου

Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑίος που ξεπουλούσε …

Το γνωμικό «κανείς καλός ...

Απειλές Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές...

Απειλές Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι…

• Ποταποί, διπρόσωποι και...

Κεμάλ Οκουγιάν: Προχωράμε μπροστά για την οργάνωση του λαού, με στόχο το σοσιαλισμό!

Κεμάλ Οκουγιάν: Προχωράμε μπροστά γ…

• Εκτενή αποσπάσματα από ...

Ελλάδα: Στις 19 Οκτωβρίου 1951 αρχίζει η πρώτη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη

Ελλάδα: Στις 19 Οκτωβρίου 1951 αρχί…

Στις 19 Οκτωβρίου 1951 αρ...

Ρομποτικό μαξιλάρι βοηθά στις αϋπνίες

Ρομποτικό μαξιλάρι βοηθά στις αϋπνί…

Ένα μαλακό ρομποτικό μαξι...

Απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις για τις αποζημιώσεις το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

Απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις γ…

• Ούτε μια σελίδα η απάντ...

Γεωργίου: Τα μέτρα σας, κατώτερα των περιστάσεων, δεν σταματούν την Τουρκία!

Γεωργίου: Τα μέτρα σας, κατώτερα τω…

Ωμή παραδοχή: Τυχόν πρότα...

Ο αέναος πόλεμος στην Υεμένη

Ο αέναος πόλεμος στην Υεμένη

Γράφει: Σταμάτης Ρήγας* ...

Βρετανία: Η ώρα της κρίσης για το Brexit

Βρετανία: Η ώρα της κρίσης για το B…

Γράφει: Θανάσης Γκαβός* ...

Prev Next

Πάει … βυθίζεται το Κρατικό Νοσοκομείο και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!

Πάει … βυθίζεται το Κρατικό Νοσοκομείο και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!
Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Φίλοι μου,

Δεν ξέρω αγαπητοί μου φίλοι αν πρέπει να χαρώ, επειδή τα όσα καταγγέλλω τόσα χρόνια για διάλυση του ΓΝ Λευκωσίας βγαίνουν αληθινά ή να κλάψω  για το χάλι μας και γιατί το μεγάλο κακό έγινε και όσο πάει μεγαλώνει εν γνώσει ΟΛΩΝ, Κυβέρνησης, Υπ. Υγείας, πολιτικών, Θεσμών, ΟΚΥπΥ και πολλών άλλων. Ήδη δυο εφημερίδες αποκαλύπτουν τα όσα συμβαίνουν: η «Καθημερινή» και η «24 ώρες». Αλλά Θεσμοί, όπως η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το υπ. Υγείας παραμένουν σταθερά κωφάλαλοι. Ούτε ακούν, ούτε βλέπουν, γι’ αυτό βουβάθηκαν!!!

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου και με τίτλο: «Με κρατικά δεκανίκια τα δημόσια νοσηλευτήρια» η εφημερίδα «Καθημερνή» περιγράφει με μελανά γράμματα την πορεία των Κρατικών Νοσοκομείων, κάτι που εγώ καταγγέλλω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η Τράπεζα επέβαλε συσκότιση για να μην ακούγεται.

Πιο κάτω ένα απόσπασμα  από το άρθρο του Απόστολου Τομαρά στην «Κ»:

«… Οκτώ μήνες από την έναρξη καταβολής εισφορών και τέσσερις από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ την εμφάνισή τους έχουν κάνει σοβαρά προβλήματα που άπτονται της βιωσιμότητας, των κρατικών νοσηλευτηρίων με επιπτώσεις στο ίδιο το δημόσιο σύστημα υγείας, εάν δεν αντιμετωπιστούν τάχιστα και αποτελεσματικά… Συγκεκριμένα όσο και αν ακούγεται παράξενο, ο ΟΚΥπΥ που είναι ο διαχειριστής των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεν είναι σε θέση ακόμα να χρεώνει τον ΟΑΥ για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε ασθενείς. Αποτέλεσμα της ακατανόητης αδυναμίας επίλυσης ενός τόσου σοβαρού ζητήματος, είναι τα έσοδα του ΟΚΥπΥ να μην ισοσκελίζουν τα λειτουργικά έξοδα των δημοσίων νοσηλευτηρίων… Για την αδυναμία των δημόσιων νοσηλευτηρίων να καλύψουν τα έξοδά τους σε περιβάλλον ΓεΣΥ είχε γράψει πρόσφατα η «Κ». Μια τέτοια περίπτωση είναι τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου τα έσοδα του οποίου από κλινικές εξετάσεις δεν καλύπτουν τους μισθούς του προσωπικού που απασχολεί…»

Η δε σημερινή (20 Σεπτεμβρίου 2019) εφημ. «24ώρες», στη σ.14, βάζει φωτογραφία του «αβύθιστου»  Τιτανικού… βυθισμένου στον Ατλαντικό και διερωτάται: «Για ποιο αβύθιστο παμπόρι έλεγε ο Παμπορίδης»;  Και φυσικά αναφέρεται στις δηλώσεις του τέως υπουργού Υγείας Γ. Παμπορίδη που ρητόρευε παραπλανώντας και παρασκηνιακώς αντίθετα ενεργώντας. Κι η εφημ. συνεχίζει με τον υπότιτλο: «Πάει … βυθίζεται το Κρατικό Νοσοκομείο και ο σώζον εαυτόν σωθήτω!!!», μεταφέροντας τις δηλώσεις εμπλεκομένων και για να περιγράψει στη συνέχεια τις μεγάλες απάτες  σε βάρος των ασθενών αλλά και την απόκρυψη των εσκεμμένων θανάτων χιλιάδων Καρκινοπαθών για να επιχρυσώνονται γιατροί, τραπεζίτες, έμποροι υγείας και η ελίτ, που κρύβονται πίσω από το βαθύ κράτος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της εφημ. «24 ώρες» και διαδώστε το μήνυμα  γιατί όπως λέει ο Νομπελίστας Γερμανός συγγραφέας Günter Grass: «Το καθήκον ενός πολίτη είναι να κρατά πάντα το στόμα του ανοικτό»

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top