Menu
Ελληνοτουρκικά: «Διάλογος» για συνθηκολόγηση

Ελληνοτουρκικά: «Διάλογος» για συνθ…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη: Με οδηγό τα «αιτήματα» του κεφαλαίου, φορτώνουν την κρίση στο λαό

Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη: Με οδηγ…

Την Εκθεση της λεγόμενης ...

Κύπρος: Είκοσι πέντε (25) νέα κρούσματα κορωνοϊού

Κύπρος: Είκοσι πέντε (25) νέα κρου…

• Ο συνολικός αριθμός των...

Ελλάδα: «Ατομική ευθύνη» των «αρίστων» η εγκληματική εξυπηρέτηση των εφοπλιστών...

Ελλάδα: «Ατομική ευθύνη» των «αρίστ…

• Αύξηση 80-85% της πληρό...

Ηνωμένες Πολιτείες: Κινητοποιήσεις ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες

Ηνωμένες Πολιτείες: Κινητοποιήσεις …

Στους δρόμους του αγώνα π...

Κορωνοϊός: Άλλα 15 περιστατικά ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Κύπρο

Κορωνοϊός: Άλλα 15 περιστατικά ανακ…

Δέκα πέντε νέα κρούσματα ...

Ηνωμένες Πολιτείες: Εκατομμύρια άνεργοι χωρίς το ομοσπονδιακό επίδομα

Ηνωμένες Πολιτείες: Εκατομμύρια άνε…

Το επιπρόσθετο επίδομα πο...

Το καλοκαίρι της απειλής...

Το καλοκαίρι της απειλής...

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

ΠΟΥ: Η διάρκεια της πανδημίας θα είναι πολύ μεγάλη!

ΠΟΥ: Η διάρκεια της πανδημίας θα εί…

• Γκεμπρεγέσους: Η πανδημ...

Γιατροί της Κούβας: Επανάσταση, σοσιαλισμός, ανθρωπισμός και διεθνισμός

Γιατροί της Κούβας: Επανάσταση, σοσ…

• "Ο καλύτερος τρόπος να ...

Prev Next

Ελλάδα: «Ατομική ευθύνη» των «αρίστων» η εγκληματική εξυπηρέτηση των εφοπλιστών...

Ελλάδα: «Ατομική ευθύνη» των «αρίστων» η εγκληματική εξυπηρέτηση των εφοπλιστών...

Αύξηση 80-85% της πληρότητας των πλοίων την ίδια στιγμή τα κρούσματα αυξάνονται • Μόλις την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού, Θ. Θεοχάρης, διαβεβαίωνε ότι δεν θα αυξηθεί η πληρότητα

 

Γράφει: Γεράσιμο; Χολέβας*

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μόλις την Πέμπτη 30 Ιουλίου, δήλωσε στον ANT1 (στο βίντεο παρακάτω μετά το 11.30): «Δεν αυξήθηκε η πληρότητα των πλοίων. Μάλιστα, συζητήθηκε πριν δέκα μέρες στην επιτροπή και η επιτροπή απέρριψε το αίτημα. Και μάλιστα επειδή σιγά – σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά έχουμε καταλήξει να υπάρχει μαύρη αγορά στα εισιτήρια. (…) Έχουν φτάσει δηλαδή στα όρια τους οι πληρότητες των πλοίων. Δεν μπορούν για τον Αύγουστο. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Παρ’ όλα αυτά η υγειονομική επιτροπή -κι εμείς ακολουθούμε αυτό που μας λέει- είναι αυστηρή: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεωτέρας».

 

Χάρης Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμού) – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ - 30/07/2020

 

Με κυβερνητική απόφαση μια μέρα μετά (ημερομηνία Παρασκευή 31 Ιουλίου) αποφασίζεται ότι η πληρότητα των πλοίων αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Την ίδια στιγμή -με αυτές της πληρότητες- υποτίθεται πως πρέπει να τηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων. Επίσης,  στα ταχύπλοα υδροπτέρυγα («ιπτάμενα δελφίνια») που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80% (εάν διαθέτουν φίλτρα HEPA – High Efficiency Particulate Air).

Πότε συμβαίνουν αυτά;

Όταν η ίδια η «άριστη» κυβέρνηση μόλις την Παρασκευή ανακοίνωσε, μετά από συστάσεις της υγειονομικής επιτροπής, νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, ύστερα και από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Χθες, μάλιστα, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 110 για το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, στην Καβάλα 24 εργαζόμενοι βιομηχανίας θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο και ιδιαιτέρως σοβαρό, αφού αφορά την υγεία όλων μας:

Η κυβέρνηση των «αρίστων», των «σοβαρών» και των «υπεύθυνων» προχώρησε σε αυτή την απόφαση γιατί είναι ανεύθυνη ή εξυπηρετεί εγκληματικά και χωρίς προσχήματα τα συμφέροντα των εφοπλιστών; 

Ο υπουργός Τουρισμού, πάντως, όπως είδαμε στη δήλωση του παραπάνω, το είπε την Πέμπτη: «Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια»… Βρέθηκε ο τρόπος να πουλήσουν. 

Κι επειδή γνωρίζουμε τα «άριστα» επιχειρήματα των κυβερνώντων, να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να γίνει μετακίνηση με τα πλοία: Η αύξηση των δρομολογίων (είτε με περισσότερα πλοία, είτε με περισσότερα δρομολόγια είτε και τα δύο).  Κάτι τέτοιο, όμως, φέρνει λιγότερα κέρδη για τους εφοπλιστές, οπότε αποφασίστηκε η επικίνδυνη και εγκληματική αύξηση της πληρότητας των πλοίων

Τέλος, να τονίσουμε κάτι για την «ατομική ευθύνη» την οποία η κυβέρνηση επικαλείται συχνά, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα για να αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα:

  • Είναι προφανές πως για την προστασία της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας ο καθένας μας έχει ευθύνη, ευθύνη κοινωνική.  Η κυβέρνηση, όμως, από το ρόλο της έχει πολλές «ατομικές ευθύνες» διότι λαμβάνει αποφάσεις για όλους. Στην προκειμένη περίπτωση  η εγκληματική εξυπηρέτηση των εφοπλιστών είναι «ατομική ευθύνη» των «αρίστων» της κυβέρνησης

* Ημεροδρόμος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top