Menu
«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ώμο…»

«Με το ντουφέκι μου στον ...

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερινο τ/κ Τύπο

Η συζήτηση για το Βαρώσι στο σημερι…

•Αφρίκα: "Οι εισβολείς στ...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχουλα» για να αμυνθούμε απέναντι σ’ ένα ιό...

Δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, «ψίχ…

• Καταγγελία του Διευθυντ...

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι

Ερχιουρμάν: Λάθος η διοργάνωση και …

Χρειαζόμαστε βήματα που θ...

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Στις 11 Γενάρη 1945 η Μάχ...

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανήγγειλε δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Μ. Ντόντικ ανή…

Με αφορμή την εθνική εορτ...

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα εντοπίστηκαν σε έξι ομαδικούς τάφους

Μπουρούντι: Πάνω από 6.000 πτώματα …

Η Επιτροπή Αλήθειας και Σ...

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ: Δυσκολεύονται στο «ξέπλυμα» της δολοφονικής συμμαχίας

Έρευνα για τη στάση απέναντι στο ΝΑ…

• Η Ελλάδα είναι δεύτερη ...

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών λιμανιών το 2020

Ελλάδα: Ξεπούλημα 10 περιφερειακών …

Στο ξεπούλημα 10 μεγάλων ...

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού

Σίμος Ιωάννου: Ο εποικισμός της περ…

Γράφει: Φανίτσα Ζαννέττου...

Prev Next

Γιατί το Υπουργείο Υγείας παραπλανεί και αποκρύβει την αλήθεια για τα νέα περιστατικά Καρκίνου;

Γιατί το Υπουργείο Υγείας παραπλανεί και αποκρύβει την αλήθεια για τα νέα περιστατικά Καρκίνου;

• Και... γιατί μου επεβλήθη συσκότιση!

 

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Πρόσφατα το Υπ. Υγείας βγήκε και είπε δημόσια ότι τάχατες τα ετήσια νέα περιστατικά Καρκίνου είναι μόνο 3.300. Όσοι παρακολουθούμε από κοντά τα προβλήματα των Καρκινοπαθών, κι ο ΕΛ.Α-ΖΩ ασχολείται με αυτά τα προβλήματα από το 2003, γνωρίζουμε παρασκήνια αλλά και στατιστικές.

Ερευνώντας παλιές εκδόσεις στατιστικής του Υπ. Υγείας, πριν επιβληθεί η συσκότισης,  βρήκαμε τη στατιστική ανάλυση της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπ. Υγείας. Βρήκαμε  πίνακα με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τους δείκτες Καρκίνου από το 1998-2012. Το Τμήμα Στατιστικής του Υπ. Υγείας αναφέρει ότι το 2011 είχαμε 3.296 ΝΕΑ περιστατικά Καρκίνου (ΝΠΚ), που δεν περιλάμβανε Τ/κ και ξένους μη μόνιμους κατοίκους της Κύπρου, με μια ετήσια αύξηση 150 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (φωτογραφία/πίνακας πάνω).

Δηλαδή τώρα, μετά από 10 χρόνια (2011-2020) τα ΝΠΚ θα έπρεπε να ήταν πάνω από 5.000 εκτός τους Τ/Κ και ξένους μη μόνιμους κατοίκους. Κι’ όμως, το Υπ. Υγείας, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ και αδιαφορεί για τις συνέπειες σε βάρος των Καρκινοπαθών! Τότε γιατί το κάνει;

Απλά, για να μην κάνει Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα, ώστε:
1. Το δίδυμο εκμετάλλευσης των Καρκινοπαθών, Τράπεζα Κύπρου και Γερμανικό, να μην έχουν κρατικό ανταγωνισμό ώστε τώρα που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ να ζητήσουν τιμές υψηλότερες από το μ/ο της Ευρώπης.
2. Τα ΝΠΚ έχουν ανάγκη σχεδόν ΟΛΩΝ των υπηρεσιών ενός νοσοκομείου ή κλινικής, όπως, το Χειρουργικό, το Πνευμονολογικό, το Ακτινολογικό, το Ορθοπεδικό, το Φυσιοθεραπευτήριο κλπ. Υπηρεσίες που έχουν και οι ιδιώτες οι οποίοι αναπτύχθηκαν με δάνεια από Τράπεζα και πρέπει να έχουν πελάτες για να πληρώνουν τις δόσεις τους… γι’ αυτό και η απαίτηση για εγγύηση από ΟΑΥ!
3. Ακόμη, τα Κρατικά Νοσοκομεία δεν μπορούν να δώσουν προμήθεια κάτω από το τραπέζι σε γιατρούς που τους στέλλουν πελάτες … αλλά οι ιδιώτες μπορούν.

Με αυτά τα λίγα δεδομένα, φίλοι μου, οι εκμεταλλευτές της Υγείας απαιτούν τώρα ως αρχή να μην γίνουν κρατικά Ογκολογικά-Ακτινοθεραπευτικά, έστω κι αν ταλαιπωρούνται ή και πεθαίνουν συνάνθρωποί μας, και στη συνέχεια θα απαιτήσουν να κλείνουν ένα-ένα τα Τμήματα που θα είναι ανταγωνιστικά με τους ιδιώτες, όπως προδιαγράφει η Στρατηγική Καρκίνου που ετοίμασε η Στέλλα Κυριακίδου, ώστε σιγά-σιγά τα εξασθενημένα οικονομικά κρατικά νοσηλευτήρια να πέσουν στα χέρια των ιδιωτών «για χάρη του δημοσίου συμφέροντος».

Σήμερα η «24ώρες» (φωτογραφία κάτω) περιγράφει αναλυτικά τα κατά συνθήκη ψεύδη του Υπουργείου Υγείας σε βάρος των Καρκινοπαθών και αποκαλύπτει πώς θα μείνουν χωρίς ακτινοθεραπεία 1.000 Καρκινοπαθείς και το ενδεχόμενο να αποθάνουν φέτος 600 περίπου Καρκινοπαθείς επειδή δεν θα κάνουν ακτινοθεραπεία και το Υπ. Υγείας που τα γνωρίζει όλα αυτά τα αποκρύβει παραπλανώντας τους πολίτες και τα ΜΜΕ.  Μάλιστα, οι τραπεζίτες επιβάλλουν ποινές σε όποιους δημοσιεύσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ: από τα ΜΜΕ αποκόπτουν διαφημίσεις, για πολιτικούς η ποινή είναι απαίτηση κόκκινων δανείων ή μη οικονομική επιδότηση  των κομμάτων.

Κι επειδή εγώ αποκαλύπτω όλα αυτά -Ενυπόγραφα και με χωρίς φόβο αλλά με πάθος για τα Δικαιώματα των Καρκινοπαθών μας- μού επιβάλλεται συσκότιση κι έτσι δεν ακούγεται η φωνή του ΕΛ.Α-ΖΩ στα ΜΜΕ, ούτε προσκαλούμαστε σε εκδηλώσεις για τον Καρκίνο. Βλέπετε είμαστε μια χώρα της διαπλοκής και της διαφθοράς…

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ-Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top