Menu
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισρα…

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη ...

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ηθελ...

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής τ…

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός...

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της …

«Λάδι στη φωτιά» της έντα...

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Σαν σήμερα,  13 Απριλίου ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβα…

Δολοφονική επίθεση Ισραηλ...

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρευσε το ποδόσφαιρο στο Λονδίνο

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρ…

Από Ανδρέας Δενεζάκης* Α...

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Από Γιάννης Ντουνιαδάκης*...

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο…

Ο Θάνος Μικρούτσικος γενν...

Prev Next

Η Κύπρος να παραδειγματιστεί από τις ενέργειες του δρ Πισσάκα και του Ιδρύματος Νιάρχου

Η Κύπρος να παραδειγματιστεί από τις ενέργειες του δρ Πισσάκα και του Ιδρύματος Νιάρχου

• Έδωσαν Ελπίδα Υγείας Ζωής σε χιλιάδες Καρκινοπαθείς

 

Γράφει Χρ. Ανδρέου*

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στείλαμε ένα μήνυμα που άρεσε πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Αναφερόμουν στην Ελλάδα, την «ψωροκώσταινα», που εν μέσω οικονομικής κρίσης έκανε θαύματα με τη δημιουργία νέων Κρατικών Ακτινοθεραπευτικών με την αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων. Κι αυτά χάρις την εντιμότητα ενός γιατρού του δημοσίου, του δρος Γιώργου Πισσάκα, που τιμά τον Όρκο του Ιπποκράτη κι εργάζεται πάντα για το καλό των Καρκινοπαθών. Ενώ στην Κύπρο, λέγαμε, αφήνονται χιλιάδες Καρκινοπαθείς στα χέρια και το έλεος ιδιωτών και πολλοί Καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι για χάρη των οικονομικών συμφερόντων της κλίκας των εμπόρων υγείας.

Ο δρ Πισσάκας, τέως πρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) στην Ελλάδα, έπεισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κι έκανε δωρεά 12 σύγχρονων μηχανημάτων ακτινοθεραπείας- Γραμμικούς Επιταχυντές, σε οκτώ δημόσια νοσοκομεία, συνολικού κόστους €25 εκ.  Ήταν μια επανάσταση για τις δημόσιες Ογκολογικές Υπηρεσίες που έχει συντελεστεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θεαματικά:

  1. Μειώθηκε η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία.
  2. 4.000-5.000 Καρκινοπαθείς κάνουν θεραπεία στα Κρατικά/Δημόσια Νοσηλευτήρια με τα πιο εξελιγμένα τεχνικώς μηχανήματα ακτινοθεραπείας … που αλλιώτικα ίσως να είχαν ήδη πεθάνει.
  3. Τα 17 ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Ελλάδας σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ασθενείς/πελάτες αναβάθμισαν τις υπηρεσίες τους και γίνεται τώρα ένας ισότιμος ανταγωνισμός με τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα την αύξηση της ποιότητας αμφοτέρων των Νοσηλευτηρίων, δημοσίων και ιδιωτικών.
  4. Πολύ σημαντικό: Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν ζητούν συμπληρωμή με αποτέλεσμα να μειωθούν τώρα χάριν του ανταγωνισμού από τα ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Ελλάδας οι τιμές συμπληρωμής για να προσελκύσουν ασθενείς/πελάτες.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι με την ενέργεια 2 φορέων: Του δρ Πισσάκα εκ μέρους της ΕΕΑΟ και του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Νεάρχου: Α. Δόθηκε Ελπίδα Ζωής και Υγείας σε χιλιάδες Καρκινοπαθείς, Β. Έγινε αναβάθμιση των Ογκολογικών Υπηρεσιών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Γ. Μειώθηκε το κόστος συμπληρωμής από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, Δ. Μειώθηκε η επιβάρυνση για τα υγειονομικά και κοινωνικά συστήματα, που ασκούν πίεση στους κρατικούς προϋπολογισμούς και για την Κύπρο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγεία, που επηρεάζουν αρνητικά το κόστος αλλά και  την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του εργατικού δυναμικού της.

Ολοκληρώνοντας, ο Ροδίτης δρ Γιώργος Πισσάκας, ο Κορυφαίος Γιατρός Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, συντονιστής- Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού-Ογκολογικού Τμήματος Νοσ. "Αλεξάνδρα", ανηψιός του πολιτικού μ. Γιάννη Ζίγδη, μαζί με το Ίδρυμα Νιάρχου έδωσαν το παράδειγμα που η Κύπρος θα πρέπει να μελετήσει και να σταματήσει να εκχωρεί τις Ογκολογικές Υπηρεσίες και τα Κρατικά Νοσοκομεία στα ιδιωτικά συμφέροντα και τους τραπεζίτες. Αναζητείστε περισσότερα στοιχεία διαδίκτυο για να πειστείτε ότι όσα αναφέρουμε είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top