Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με το έγκλημα

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με το έγκλημα

• Η υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών της ΟΡΜΑ εκθέτει τους εισαγγελείς και τους δικαστές που αποφυλακίζουν νεοναζιστές

 

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη αναβλήθηκε για τέταρτη φορά στο Τριμελές Πλημμελημάτων Πειραιά η δίκη για την επίθεση των χρυσαυγιτών, μελών του εργοδοτικού σωματείου-σφραγίδα «Αγιος Νικόλαος», κατά μελών της ΟΡΜΑ που έκαναν εξόρμηση στη Ζώνη Περάματος στις 26 Μάη του 2018. Η αιτιολογία αυτή τη φορά ήταν ότι ο δικηγόρος των νεομαζιστών Παναγιώτης Κάσσης (ήταν συνήγορος του Παναγιώταρου στη δίκη της ΧΑ) είναι ασθενής και κλινήρης στο σπίτι του. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 19 Σεπτέμβρη του 2022.

Η υπόθεση αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί καταδεικνύεται για μια ακόμη φορά η κάλυψη που προσέφεραν ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός και στους νεοναζιστές που επιτέθηκαν στους αντιφασίστες της ΟΡΜΑ. Σ’ αυτή την επίθεση πήρε μέρος και είχε ενεργό ρόλο ο Ν. Αποστόλου, ήδη καταδικασμένος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (κατηγορήθηκε και για εκβίαση) και φυλακισμένος. Γι’ αυτό το γκεσέμι της νεοναζιστικής δολοφονικής συμμορίας, λοιπόν, που υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης η οποία εκδικάστηκε στις 20 Σεπτέμβρη στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, η εισαγγελέας Εφετών Β. Χριστούλη είχε προτείνει να αποφυλακιστεί και η πρόεδρος του δικαστηρίου Ουρανία Κουζέλη είχε ψηφίσει υπέρ της αποφυλάκισής του και ανακοίνωσε την ψήφο της (αλλά μειοψήφισε: η αίτηση του Αποστόλου απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2).

Τα κατάφερε η πρόεδρος στην περίπτωση του Πατέλη και πέτυχε την αποφυλάκισή του με οριακή πλειοψηφία, γεγονός που προκάλεσε σάλο (ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά την απόφαση για να ασκήσει αναίρεση). Ο νεοναζιστής Πατέλης, με εντολή του φίρερ Μιχαλολιάκου, του Λαγού και του Πολιτικού Συμβουλίου της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, οργάνωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτά, όμως, είναι… ψιλά γράμματα για δικαστές σαν την Ουρ. Κουζέλη και τον εισαγγελέα Ι. Κούτρα, που απεφάνθη ότι ο νεοναζισμός είναι… στιγμιαίο αδίκημα και εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Πατέλη, διότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξανακάνει τα ίδια. Εκτός από τα πραγματικά δεδομένα, αυτοί οι δικαστικοί βιάζουν βάναυσα και την Ιστορία που έχει αποφανθεί ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με το έγκλημα.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Αποστόλου. Η επίθεση των νεοναζιστών ενάντια στα μέλη της ΟΡΜΑ έγινε στις 26 Μάη του 2018. Δηλαδή, ενώ είχαν διανυθεί τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της ΧΑ, είχε καταδειχτεί ο εγκληματικός χαρακτήρας του μορφώματος και ήταν απολύτως βέβαιο ότι η ΧΑ θα καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση και ο Αποστόλου ως μέλος της. Η επερχόμενη βέβαιη καταδίκη του, όμως, δεν πτόησε τον Αποστόλου και δεν τον απέτρεψε από το να παίρνει ενεργό μέρος σε φασιστικές επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον των μελών της ΟΡΜΑ. Οι χρυσαυγίτες βγήκαν από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους και επιτέθηκαν στους αντιφασίστες με πέτρες και με σιδερόβεργες, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες που τράβηξε κάποιος περαστικός και τις ανέβασε στο Indymedia

O Aποστόλου δεν πτοήθηκε και συνέχισε τη φασιστική του δράση, μολονότι ήξερε ότι επέρχεται καταδίκη του στη δίκη της ΧΑ, όχι γιατί είναι παλικάρι (το πόσο παλικάρια είναι όλοι τους, από τον φιρερίσκο μέχρι τον τελευταίο ταγματοεφοδίτη, το είδαμε στη δίκη και στην ανάκριση, όπου «έδωσαν τη μάνα τους και τον πατέρα τους» μπας και γλιτώσουν), αλλά γιατί είναι διαπότισμένος από τη ναζιστική ιδεολογία, που δεν μπορεί να πραγματωθεί παρά μόνο με την ταγματοεφοδίτικη εγκληματική δράση.

Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τα παραμύθια τους οι εισαγγελείς και οι δικαστές του Εφετείου, ότι δεν δικάζουν ιδεολογίες αλλά πράξεις και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οι νεοναζιστές, όπως ο Τσακανίκας και ο Πατέλης, που ήδη τους αποφυλάκισαν, ο Γρέγος, ο Αποστόλου και όλοι οι άλλοι, που υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης, δεν είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν νέα εγκλήματα. Να πάψουν να αλληθωρίζουν προς την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέα Εφετών Αδ. Οικονόμου (ήδη έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου!).

Η συμμετοχή του Αποστόλου στην επίθεση κατά των μελών της ΟΡΜΑ πιστοποιείται από φωτογραφίες που τον απαθανάτισαν να κρατά σιδερόβεργα, όπως και άλλοι χρυσαυγίτες, έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου-σφραγίδα «Αγιος Νικόλαος». Την παρουσία του την παραδέχτηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες στις καταθέσεις τους. Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις των τριών χρυσαυγιτών, που για να καλύψουν την επίθεσή τους με σιδερόβεργες και πέτρες, υπέβαλαν μηνύσεις κατά έξι μελών της ΟΡΜΑ!

Αντώναρος Παναγιώτης: Σήμερα 26-05-2018 και περί ώρα 12:15’ πήγα στα γραφεία μας μαζί με τους : 1) ΚΟΥΤΗ Αγγγελο, 2)…,3) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Νικόλαο, 4) ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Νικόλαο.

Κουτής Αγγελος: Την 12:15’ ώρα της 26-05-2018 πήγα στα γραφεία μας μαζί με τους: …2) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Νικόλαο και 3) ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Νικόλαο.

Παπαδόπουλος Αναστάσιος: Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Νικόλαο, ο οποίος μαζί με τον ΓΡΙΜΑΝΕΛΗ Δημήτριο, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Νικόλαο… πήγαιναν μετά τον καφέ και αυτοί στα γραφεία… 

Ενώ οι νεοναζιστές που επιτέθηκαν στα μέλη της ΟΡΜΑ, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφεται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθ. Πράππα, ήταν οκτώ με δέκα, παραπέμφθηκαν στην αρχή τρεις. Ο Αποστόλου δεν ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς, ούτε άλλοι δύο νεοναζιστές που τους είχαν αναγνωρίσει μέλη της ΟΡΜΑ! Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τρεις αστυνομικοί που κατέθεσαν ισχυρίστηκαν πως οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα ήταν 3-4. Οι υπόλοιποι 5-6 τι απέγιναν;

Προφανώς, ο Αποστόλου είχε φυγαδευτεί, γιατί ήταν ήδη κατηγορούμενος στη δίκη της ΧΑ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί η θέση του. Είναι, όμως, άγνωστο σε ποιο στάδιο φυγαδεύτηκε και ποιοι συνήργησαν στη φυγάδευση. Ο Λαγός επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα του Περάματος, όπως είχε καθιερώσει να κάνει, επισκεπτόμενος κρατούμενους χρυσυγίτες που είχαν συλληφθεί μετά από επιθέσεις. Κυκλοφορεί μια πληροφορία, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο Λαγός, φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα, πήρε μαζί του τον Αποστόλου και τον επίσης νεοναζιστή Μεγαλοοικονόμου.

Στις 24 Αυγούστου του 2018, το μέλος της ΟΡΜΑ Λ.Ξ. υπέβαλε μήνυση κατά των Αποστόλου, Μεγαλοοικονόμου και Γερονικολού, μαζί με φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν οι μηνυόμενοι. Στην αρχή, το Τμήμα Εξακριβώσεων της ΓΑΔΑ απάντησε σε σχετικό αίτημα της 6ης Πταισματοδίκη Πειραιά, που διενεργούσε την προκαταρκτική εξέταση για την ανεύρεση των μηνυθέντων χρυσαυγιτών, ότι υπάρχουν πολλοί με αυτά τα ονόματα, με αποτέλεσμα η δικογραφία που σχηματίστηκε να πάει στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών!

Ο Λ.Ξ. συνέχισε την έρευνά του, βρήκε τα πλήρη στοιχεία των Αποστόλου και Μεγαλοοικονόμου και ζήτησε να ανασυρθεί η δικογραφία από το Αρχείο, όπως και έγινε και οι Αποστόλου και Μεγαλοοικονόμου παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελημάτων Πειραιά στις 13 Απρίλη του 2022.

Από τις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν, η μία με μηνυτές τα έξι μέλη της ΟΡΜΑ και η άλλη με μηνυτές τους τρεις χρυσαυγίτες (όπως αναφέραμε υπέβαλαν μήνυση για αντιπερισπασμό), γίνεται φανερό ότι συνεχίζεται από τον αστυνομικό μηχανισμό η πολιτική της ευνοϊκής μεταχείρισης των χρυσαυγιτών και της συγκάλυψης της συνεχιζόμενης εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας.

Η συνέχιση της εγκληματικής δράσης από τον Αποστόλου, ενόσω αυτός δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ιστορική αλήθεια, η οποία αναδύθηκε και στη μακρά ακροαματική διαδικασία της δίκης των χρυσαυγιτών, ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με την εγκληματική δράση. Η πρόταση του εισαγγελέα εφετών Ι. Κούτρη για τον Πατέλη, που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με πρόεδρο την Ουρανία Κουζέλη, αποδεικνύεται διάτρητη και άκρως προκλητική. Και ο εισαγγελέας και οι πλειοψηφίσαντες δικαστές του Πενταμελούς Αναστολών αγνόησαν το γεγονός ότι οι νεοναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ ζουν διαπράττοντας εγκλήματα, ποντάροντας στη συγκάλυψη από τον αστυνομικό μηχανισμό με άνωθεν εντολές.

Φωτογραφίες / Πάνω: Ο Αποστόλου (δεύτερος χρυσαυγίτης από δεξιά, με σηκωμένο το δεξί χέρι με τη σιδερόβεργα) κατευθύνει την ομάδα του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε κατά των αντιφασιστών της ΟΡΜΑ στο Πέραμα. Το γεγονός ότι δικαζόταν ήδη επί τρία χρόνια στη δίκη της ΧΑ και η καταδίκη του ήταν βέβαιη, δεν τον πτόησε καθόλου. Κέντρο κι κάτω: Οι νεοναζιστές πήγαν στα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου-σφραγίδα, οπλίστηκαν με σιδερόβεργες (τις οποίες είχαν καβατζωμένες και έτοιμες για χρήση) και παρατάχτηκαν σε στρατιωτικό σχηματισμό για να επιτεθούν στα μέλη της ΟΡΜΑ.

Πηγή: eksegersi.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top