Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Ουκρανία: Ξεκίνησε η «δίκη» των Κονονόβιτς

Ουκρανία: Ξεκίνησε η «δίκη» των Κονονόβιτς

Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούλη η δίκη – παρωδία των Ουκρανών κομμουνιστών, Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, που κρατούνται από τις αντιδραστικές αρχές του Κιέβου.

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες μπορέσαμε να συλλέξουμε, οι δύο νέοι κομμουνιστές, οι οποίοι εθνοτικά είναι Λευκορώσοι, θεωρήθηκαν «ύποπτοι» για «ενέργειες ανατροπής της συνταγματικής τάξης» και το περιφερειακό δικαστήριο Solomensky του Κιέβου την 1η Ιουλίου τους έθεσε υπό προσωρινή κράτηση για δύο ακόμη μήνες (έως τις 4 Σεπτέμβρη), ενώ όρισε ως εγγύηση για την απελευθέρωσή τους το ποσό των 190 χιλιάδων γρίβνα (περίπου 6,5 χιλιάδες ευρώ).

Σύμφωνα με τις διάφορες πηγές οι δύο νεολαίοι δήλωσαν ευθαρσώς ότι η υπόθεση εναντίον τους είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, υπογράμμισαν πως δικάζονται για τις απόψεις τους κι αναρωτήθηκαν: «Για τι είδους δημοκρατία μπορούμε να μιλήσουμε»;

Τα δύο αδέλφια έκαναν και την ακόλουθη έκκληση:

«Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στην ευρωπαϊκή αριστερά, στην Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας. Σύντροφοι, σας ευχαριστούμε. Κάνετε δράσεις στην Ευρώπη κοντά στις πρεσβείες της Ουκρανίας για να μας υποστηρίξετε, ώστε να μας απελευθερώσουν. Σας ευχαριστούμε πολύ. Μαζί θα νικήσουμε! Συνεχίστε την αλληλεγγύη και τη διαμαρτυρία για την υποστήριξή μας σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους - στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, σε άλλες χώρες, γιατί αν η διεθνής κοινότητα δεν ασκήσει πίεση στο καθεστώς Ζελένσκι, θα σαπίσουμε σε αυτή τη φυλακή» και πρόσθεσαν: «Δεν μπορεί να τεθεί θέμα δημοκρατίας στην Ουκρανία. Η σύλληψή μας και η δίκη μας είναι απόδειξη αυτού. Στο κέντρο της Ευρώπης, οι άνθρωποι κρίνονται για εθνοτικούς λόγους, επειδή είμαστε αντιφασίστες και είμαστε κομμουνιστές. Αυτή είναι η δημοκρατία στα ουκρανικά.

Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στην ευρωπαϊκή αριστερά. Σύντροφοι, απευθύνουμε έκκληση σε εσάς και θέλουμε οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επισκεφθούν την Ουκρανία και να είναι παρόντες στη συνεδρίαση του δικαστηρίου μας. Για να δουν με τα μάτια τους και να πουν σε όλο τον κόσμο το πώς διεξάγεται η δίκη στην Ουκρανία. Καλούμε και τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης να συμμετάσχουν ώστε όλος ο κόσμος να δει το πρόσωπο του καθεστώτος Ζελένσκι».

Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εκφράζουν σταθερά την αλληλεγγύη τους με τους φυλακισμένους Ουκρανούς κομμουνιστές. Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για 2η φορά ανέδειξε την περασμένη βδομάδα το θέμα με σχετική της ερώτηση, ενώ το αίτημα για την απελευθέρωσή τους φωνάχτηκε και από το μπλοκ του ΚΚΕ και του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας στην αντινατοϊκή διαδήλωση στη Μαδρίτη.

πηγή: 902.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top