Menu
Ελληνική κυβέρνηση - Πανδημία: «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”…

Ελληνική κυβέρνηση - Πανδημία: «Κάν…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Πώς η επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 ν.μ. γίνεται ευκαιρία πλουτισμού των ενεργειακών ομίλων

Πώς η επέκταση των χωρικών υδάτων σ…

Γράφει: Νίκος Παπαναστάση...

Τι ισχύει για τα εμβόλια της Κούβας

Τι ισχύει για τα εμβόλια της Κούβας

• Συνέντευξη της πρέσβειρ...

Η αλήθεια για τις εκποιήσεις αποκαλύπτει τη γύμνια της Κυβέρνησης

Η αλήθεια για τις εκποιήσεις αποκαλ…

• Γιατί δεν εφαρμόζεται η...

Τουρκία: Επαφές με την ΕΕ με όλες τις αξιώσεις στο τραπέζι

Τουρκία: Επαφές με την ΕΕ με όλες τ…

• «Να προετοιμαστεί η κοι...

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδ…

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμα...

Θλιβερή κατάντια

Θλιβερή κατάντια

Γράφει: Γιαννάκης Λ. Ομήρ...

Κουμάσια

Κουμάσια

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Διερευνητικές επαφές: Made in ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και με τη σφραγίδα ενεργειακών ομίλων

Διερευνητικές επαφές: Made in ΗΠΑ -…

• Ερωήσεις και απαντήσεις...

«Κύπρος - Από το “οικονοµικό θαύµα” στην ενεργειακή ανεξαρτησία»

«Κύπρος - Από το “οικονοµικό θαύµα”…

Γράφει: Ιωάννης Κασουλίδη...

Prev Next

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν από τα πυρά Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν, αν το σύστημα υγείας της Γάζας δεν ενισχυθεί άμεσα με ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον συντονιστή της Ανθρωπιστικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ.

Στις διαδηλώσεις της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2018, έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό περίπου 31.691 Παλαιστίνιοι. Σχεδόν κανείς από όσους τραυματίστηκαν δεν πλησίασε τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ ή κάποιον Ισραηλινό στρατιώτη, για να τον θέσει σε κίνδυνο.

Πρόκειται λοιπόν για 31 χιλιάδες εγκλήματα πολέμου, δεδομένου ότι το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει σε κατοχικές δυνάμεις να πυροβολούν άοπλους διαδηλωτές.

Οι πλειονότητα των τραυματιών χτυπήθηκε από τη ρίψη δακρυγόνων για τα οποία τα θύματα ανέφεραν πως «προκαλούν απώλεια αισθήσεων, δυσκολία στην αναπνοή, εξανθήματα και έντονο πόνο, συμπτώματα που διαρκούν για πολλές ώρες μετά την έκθεση στο αέριο». Επιπλέον, η επαναλαμβανόμενη έκθεση στα αέρια αυτά προκαλεί ανησυχίες για χρόνιες κεφαλαλγίες, αλλά και αποβολές. Ορισμένοι τραυματίστηκαν από τα δοχεία των δακρυγόνων σε ευθεία βολή, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο.

Περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι πυροβολήθηκαν από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές, με ευθείες βολές που στρατηγικά στόχευαν στα πόδια. Οι 1.700 από αυτούς βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο για φλεγμονές στα οστά και άλλες επιπλοκές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ελπίδα για επαρκή ιατρική φροντίδα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο δεκαετής αποκλεισμός από το Ισραήλ έχει οδηγήσει σε ακραία υποχρηματοδότηση των υποδομών υγείας, ενώ οι εναέριες επιθέσεις έχουν ορισμένες φορές χτυπήσει νοσοκομεία.

Η μόνη επιλογή που έχουν οι γιατροί στη Γάζα για να σώσουν τη ζωή των θυμάτων είναι ο ακρωτηριασμός των άκρων, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε αν περιθάλπονταν κατάλληλα σε νοσοκομεία του Ισραήλ ή της Ευρώπης. Οι Παλαιστίνιοι οδηγούνται στον ακρωτηριασμό επειδή διαμαρτύρονται γιατί εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της πολιτικής του Ισραήλ και ως απάντηση δέχονται σφαίρες.

Οι γιατροί έχουν ήδη αναγκαστεί να πραγματοποιήσουν 120 ακρωτηριασμούς, από την έναρξη των διαδηλώσεων μέχρι σήμερα. Οι 20 από αυτούς τους ακρωτηριασμούς έγιναν σε παιδιά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έθεσαν σε κίνδυνο τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τα πυροβόλησαν.

Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, κυρίως στους νέους, εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού, αλλά και τα υπέρογκα χρέη των περισσότερων οικογενειών που ζουν στη Γάζα, στερούν από τους Παλαιστίνιους την οικονομική δυνατότητα για ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο ΟΗΕ έχει καλέσει για οικονομική βοήθεια ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Γάζα, αλλά έχει λάβει μόνο το 14% από τις διεθνείς δεσμεύσεις για δωρεές.

Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο - Από το info-war.gr - Πηγή: Informed Comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top