ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ
- Written by eKypros
• «Το Ιράν δεν συνιστούσε απειλή»
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, ο Τζόζεφ Κεντ, παραιτήθηκε με αιχμές κατά του πολέμου που ξεκίνησαν ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, δηλώνοντας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την οποία δημοσίευσε στο X, ότι «το Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή για τη χώρα μας».
«Μετά από πολλή περισυλλογή, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, με ισχύ από σήμερα», έγραψε στην επιστολή του ο Κεντ.
«Δεν μπορώ με καθαρή τη συνείδησή μου να υποστηρίξω τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράν. Το Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή για τη χώρα μας και είναι σαφές ότι ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο λόγω πιέσεων από το Ισραήλ και το ισχυρό αμερικανικό λόμπι του», έγραψε ο Κεντ.
«Στις αρχές αυτής της κυβέρνησης, υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι και ισχυρά μέλη των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ανέπτυξαν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που υπονόμευσε πλήρως την πλατφόρμα σας “Πρώτα η Αμερική” και έσπειρε φιλοπολεμικά αισθήματα για να ενθαρρύνει έναν πόλεμο με το Ιράν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζο Κεντ στην επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτό το περιβάλλον μονοφωνίας χρησιμοποιήθηκε για να σας εξαπατήσει ώστε να πιστέψετε ότι το Ιράν αποτελούσε άμεση απειλή για τις ΗΠΑ και ότι αν βομβαρδίζατε τώρα, υπήρχε ένας σαφής δρόμος προς μια γρήγορη νίκη. Αυτό ήταν ένα ψέμα και είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί για να μας σύρουν στον καταστροφικό πόλεμο του Ιράκ που κόστισε στο έθνος μας τη ζωή χιλιάδων από τους καλύτερους άνδρες και γυναίκες μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε ξανά αυτό το λάθος», έγραψε ο Κεντ.
Ως επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, ο Κεντ ήταν υπεύθυνος μιας υπηρεσίας που είχε επιφορτιστεί με την ανάλυση και τον εντοπισμό τρομοκρατικών απειλών.
Πριν εισέλθει στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Κεντ διεξήγαγε δύο ανεπιτυχείς εκστρατείες για το Κογκρέσο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Υπηρέτησε επίσης στον στρατό, με 11 αποσπάσεις στους «Πράσινους Μπερέδες», και συνέχισε εργαζόμενος στη CIA.
Παράλληλα, ο Κεντ έχει δεχτεί κριτική για τους δεσμούς του με λευκούς εθνικιστές πριν επιλεγεί για αυτό το υψηλόβαθμο πόστο στην κυβέρνηση Τραμπ.
πηγή: Ημεροδρόμος









