Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Επίσκεψη Ειδικού Απεσταλμένου Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

  • Written by 
Επίσκεψη Ειδικού Απεσταλμένου Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

* Το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου

 

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Λευκωσία ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο Τζόναθαν Άλεν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, ο οποίος θα έχει επαφές για το Κυπριακό.

«Ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Κύπρο του Ηνωμένου Βασιλείου Τζόναθαν Άλεν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία στις 29 και 30 Μαρτίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας>.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, προστίθεται, ο κ. Άλεν, «θα έχει επαφές και με τις δύο πλευρές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών και των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών το έργο των οποίων συμβάλλει σημαντικά στην επαναπροσέγγιση των κοινοτήτων στο νησί».

Δηλώσεις Ύπατου Αρμοστή

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Άλεν ο Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ είπε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει τη δέσμευση του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί για επανέναρξη συνομιλιών σε πολιτικό επίπεδο σύντομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δύο ηγέτες έχουν επιδείξει θάρρος και προσήλωση για να προχωρήσουν μέχρι σ` αυτό το σημείο στις διαπραγματεύσεις τους και έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο».

«Με συνεχιζόμενη δέσμευση και πολιτική βούληση από πλευράς των ηγετών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια ιστορική συμφωνία είναι εφικτή», πρόσθεσε ο κ. Κιντ.

Ο κ. Άλεν έχει οριστεί ως ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο από τη Διάσκεψη της Γενεύης, τον Ιανουάριο του 2017. Από το 1999 ως το 2002 υπηρέτησε ως Πολιτικός Λειτουργός / Λειτουργός Επικοινωνίας στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.

back to top