Menu
Ξεφτίλες, ρε ξεφτίλες... Μα και η Κύπρος με τους φασίστες, τους ακροδεξιούς και τις ΗΠΑ εναντίον τη Κούβας;

Ξεφτίλες, ρε ξεφτίλες... Μα και η Κ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ομολογία Μητσοτάκη: Όχι φοιτητές στα ΑΕΙ, θέλουμε μαθητείες στον ιδιωτικό τομέα...

Ομολογία Μητσοτάκη: Όχι φοιτητές στ…

• Αποκαλυπτικός για τους ...

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Ψάχνουν διέξοδο εντός του επικίνδυνου ευρωατλαντικού πλαισίου

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Ψάχνουν …

Συνάντηση με τον Πρόεδρο ...

Όταν περισσεύει το θράσος

Όταν περισσεύει το θράσος

Γράφει: Άντρος Κυπριανού*...

Ξεφτύλισαν την Δημοκρατία, ξεφτύλισαν και την Ελλάδα!

Ξεφτύλισαν την Δημοκρατία, ξεφτύλισ…

• Η Ελλάδα του Μητσοτάκη ...

Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

του Γιάννη Ιωαννίδη Η Κο...

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δασκάλα σου... Εγώ σου έμαθα τραγουδάκια, εσύ κι η οικογένεια σου με διδάξατε μαθήματα ζωής»

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δα…

• Το αξιοσημείωτο μήνυμα ...

Τα ορφανά της πανδημίας...

Τα ορφανά της πανδημίας...

•Μέχρι τέλη Απριλίου 2021...

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»*

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου …

Τις τελευταίες μέρες έχει...

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκόσμια!

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρ…

• Στα 194,4 εκ. τα κρούσμ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Ομολογία Μητσοτάκη: Όχι φοιτητές στα ΑΕΙ, θέλουμε μαθητείες στον ιδιωτικό τομέα...

Αποκαλυπτικός για τους στόχους των αλλαγών που προωθούνται στην ελληνική εκπαίδευση ήταν χθες στην Βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός

 

Γράφει: Γεράσιμος Λιβιτσάνος*

Η κυβέρνηση δεν θέλει «φοιτητές», θέλει νέους με «εργαλειακή μόρφωση» αναλώσιμους ως «καύσιμο» για την παραγωγική μηχανή της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής ανάπτυξης στην μετα Covid εποχή. Στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο» ο Έλληνας πρωθυπουργός ομολόγησε -στην δευτερολογία του- δίχως υπεκφυγές πού στοχεύουν οι αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση. Ανάμεσά τους και το νομοσχέδιο για το νέο διοικητικό πρότυπο των σχολικών μονάδων που πρόκειται να ψηφιστεί σήμεα Τετάρτη έχοντας προκαλέσει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Ψάχνουν διέξοδο εντός του επικίνδυνου ευρωατλαντικού πλαισίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη είχε χτες στην Αθήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης (συμμετέχουν σήμερα στην τριμερή μαζί με τον βασιλιά της Ιορδανίας). Αντικείμενο των χτεσινών συζητήσεων ήταν οι πρόσφατες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης περί ανοίγματος των Βαρωσίων στα Κατεχόμενα, στην κατεύθυνση δημιουργίας νέων τετελεσμένων που συντείνουν προς την οριστική διχοτόμηση του νησιού, είτε ανοιχτή είτε συγκαλυμμένη, και πάντα με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που «σπρώχνουν» άλλη μια ιμπεριαλιστική διευθέτηση.

Όταν περισσεύει το θράσος

Γράφει: Άντρος Κυπριανού*

Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην Αμμόχωστο είναι παράνομες, προκλητικές, απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αν μάλιστα προχωρήσει με την υλοποίηση των απειλών της στην Αμμόχωστο θα έχει ενταφιάσει, σε μεγάλο βαθμό, κάθε προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Δικαιολογημένα η κυπριακή κυβέρνηση κινητοποιείται διεθνώς καταγγέλλοντας τις παράνομες ενέργειες της. Οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας κρίνονται ικανοποιητικές. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να αντιστρέψουν την αρνητική ροή των εξελίξεων.

Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

του Γιάννη Ιωαννίδη

Η Κοινωνία βαδίζει, μετά τους βανδαλισμούς του... “ΔΙΑ", από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής, νεοφιλελεύθερης, άκρατης ιδιωτικοποίησης των μέσων παραγωγής και του ίδιου του παραγώμενου προϊόντος. Δυστυχώς το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς είναι επιθετικό, είναι ατομικιστικό, άκρως αμοραλιστικό και μεσοβέζικο. Ένα άκρατο εμπορικό και ετσιθελικό, εγωιστικής υφής “αγαθό”, που έχει σπείρει όλα τα ως άνω αναφερόμενα, άρα δεν θα θερίσει κάτι το διαφορετικό. Δεν θα θερίσει καρπούς υγιείς, ανθρώπινους, όμορφους και αληθινά ωραίους. Φυσιολογικά πάμε στη ρήση “ότι έσπειρες θα θερίσεις”...

Subscribe to this RSS feed