Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Ελλάδα: Αφού κατάκλεψαν τα λαϊκά νοικοκυριά τώρα …«παγώνουν» τη ρήτρα αναπροσαρμογής

  • Written by 
Ελλάδα: Αφού κατάκλεψαν τα λαϊκά νοικοκυριά τώρα …«παγώνουν» τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Συμβαίνει εν Ελλάδι...Αφού κατάκλεψαν τα λαϊκά νοικοκυριά. Αφού λεηλάτησαν το λαϊκό εισόδημα για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας και τη ΔΕΗ των μετόχων. Αφού οδήγησαν μία στις δύο οικογένειες στη χώρα σύμφωνα με έρευνες να περιορίσουν την προμήθεια τροφίμων για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τώρα -και αφού έχουν κηρύξει άτυπα προεκλογική περίοδο*– κατέθεσαν τροπολογία με την οποία «παγώνουν» τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Συγκεκριμένη τη μη εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος ορίζει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ.

Η αναστολή της ρήτρας θα ισχύσει για ένα χρόνο και συγκεκριμένα για τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023.

Το «πάγωμα» της ρήτρας έρχεται ως απόρροια της λειτουργίας του νέου μηχανισμού παρέμβασης για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας (πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά) που τίθεται σε ισχύ απο την 1η Ιουλίου.

Η ληστεία όμως έχει γίνει! Η αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από τις λαϊκές οικογένειες είναι γεγονός. Κανένα «πάγωμα» δεν θα επιστρέψει τα κλεμμένα πίσω. Η τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια προεκλογική απάτη που έρχεται να ρίξει «στάχτη» στα μάτια του λαού. Σε μια κοινωνία που είναι βυθισμένη στην ανασφάλεια και τη φτώχεια οι «άριστοι» υπηρέτες των επιχειρηματικών συμφερόντων πετούν το «τυράκι» στη φάκα μήπως και υφαρπάξουν την ψήφο του λαού.

Η «ληστεία» με την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα για τις συνέπειες από την απελευθέρωση της ενέργειας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Στην πρώτη «στραβή», οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος που πλέον καθορίζεται στα χρηματιστήρια φορτώθηκε στις πλάτες του λαού μετατρέποντας ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα που οδήγησε στην εκτόξευση συνολικά τους κόστους ζωής και κατά συνέπεια στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του εργαζόμενου λαού.

πηγή: Ημεροδρόμος

* Σημείωση ekypros: Επειδή προεκλογική περίοδο διάγουμε και ημείς οι ιθαγενείς στη μακαρία νήσο, Κύπρο και επειδή το εν Ελλάδι κυβερνών κόμμα -Νέα Δημοκρατία- είναι αδελφό του εν Κυπρω κυβερνώντος κόμματος και υποστηρικτής του υποψήφιού του, Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία της Δημοκρατίας, μην εκπλαγείτε κάτι ανάλογο να φέρει ο Συναγερμός και/ή η κυβέρνησή του και στην Κύπρο. Βλέπτε, ρήτρα αναπροσαρμογής για να διασφαλίζει ότι δεν θα... παττίσουν οι πάροχοι ρεύματος, έχουμε - Ευρωπαίοι, γαρ- ημείς οι ιθαγενείς και στους δικούς μας λογαριασμούς, στην μακαρία νήσο...
Κυπ. Κ.

back to top