Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

«Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

  • Written by 
«Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το ίδιο το ΝΑΤΟ το κατανοεί, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ (φωτό) σε συνέντευξή του στο TASS.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βενεντίκτοφ. «Προφανώς, σε αυτό βασίζονται - να δημιουργήσουν ενημερωτικό θόρυβο και να τραβήξουν την προσοχή για άλλη μια φορά», σημείωσε ο Βενεντίκτοφ. «Αλλά δεδομένου ότι πολλά μέλη του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, δεν θα εκπλαγώ αν κάποιοι εκεί έξω περιμένουν πραγματικά τη χώρα τους να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ», είπε. «Γνωρίζουμε επίσης ότι, παρά τις δηλώσεις ότι δεν εμπλέκονται στα γεγονότα στην Ουκρανία, οι πραγματικές ενέργειες των Δυτικών δείχνουν ότι είναι άμεσο μέρος στη σύγκρουση», είπε ο αξιωματούχος.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα δώσει αυτόματα στη συμμετοχή της Δύσης (στη σύγκρουση) μια νέα ποιότητα, το άρθρο 5 θα τεθεί σε ισχύ».

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας συμπλήρωσε ότι «τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ κατανοούν την αυτοκτονική φύση αυτού του βήματος».

Ο Βενεντίκτοφ ανέφερε επίσης ότι τα λόγια του Ζελένσκι για την ανάγκη προληπτικών πληγμάτων κατά της Ρωσίας αποτελούν έκκληση για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ρώσοι αξιωματούχοι δεν εξέφρασαν ποτέ απειλή για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ορισμένοι πολιτικοί ζητούν ανοιχτά για τέτοιες ενέργειες», είπε.

902.gr (Πηγή: TASS)

back to top