Menu
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αγώνας δρόμου από ομάδα επιστημόνων για διαχείριση δεδομένων του κορωνοϊού

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αγώνας δρόμου …

Γράφει: Θάλεια Νεοφύτου* ...

Μακροχρόνιοι άνεργοι - Τα παιδιά ενός κατώτερο Θεού*

Μακροχρόνιοι άνεργοι - Τα παιδιά εν…

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή...

Κύπρος: Ακόμη ένας θάνατος και 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19

Κύπρος: Ακόμη ένας θάνατος και 16 ν…

Ένας νεκρός, ηλικίας 77 ε...

ΠΙΣ: Ανάγκη διαμόρφωσης χώρων που να περιθάλπουν αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό

ΠΙΣ: Ανάγκη διαμόρφωσης χώρων που ν…

• Δεν μπορείς να νοσηλεύε...

Πιο αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Πιο αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας, ανακ…

Κατ’ εξαίρεση διακίνηση μ...

Ο Μπελογιάννης ζει (Νανούρισμα)...

Ο Μπελογιάννης ζει (Νανούρισμα)...

Γράφει: Στάθης Αλλουμερίτ...

Κραυγή αγωνίας από τους νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση εξουθένωσης

Κραυγή αγωνίας από τους νοσηλευτές,…

• Ζητούν επάρκεια σε προσ...

Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος

Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος

• Σε ηλικία 98 χρόνων... ...

Μπόρις Τζόνσον: «Υπάρχει κοινωνία»...

Μπόρις Τζόνσον: «Υπάρχει κοινωνία».…

• 20.000 γιατροί και νοση...

Prev Next

Συμμετοχή της Kύπρου στο έργο «Μεσογειακή Διατροφή - όταν το Brand Name συναντά τους πολίτες»

Συμμετοχή της Kύπρου στο έργο «Μεσογειακή Διατροφή - όταν το Brand Name συναντά τους πολίτες»

• Στη Σεβίλλη, την περασμένη βδομάδα, με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους

 

Η Κύπρος έλαβε μέρος στην 6η συνάντηση των εταίρων έργου «Μεσογειακή Διατροφή - όταν το Brand Name συναντά τους πολίτες» στη Σεβίλλη της Ισπανίας, την περασμένη βδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, με αφορμή τις προσπάθειες που γίνονται για ανάδειξη, προβολή και ενίσχυση της τοπικής γαστρονομίας και κυρίως της Μεσογειακής Διατροφής του Τροόδους, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους συμμετέχει ως εταίρος στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Βασικός στόχος είναι η προώθηση, η ανάδειξη και η χάραξη μιας πιλοτικής πολιτικής για την μεσογειακή διατροφή, αρχίζοντας από την περιοχή Πιτσιλιάς. Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι από χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Κρήτη, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Αλβανία.

Στη συνάντηση της Σεβίλλης συζητήθηκε διεξοδικά το παραδοτέο 4, το οποίο αφορά στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα γίνουν σε κάθε περιοχή που συμμετέχει και στην επιλογή των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο το Σεπτέμβριο του 2020 στην Σεβίλλη.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε study visit της ομάδας των εταίρων σε διάφορες επιχειρήσεις της Σεβίλλης που παρουσιάστηκαν σαν καλές πρακτικές για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και της μεσογειακής διατροφής.

Τους επόμενους μήνες θα διοργανωθούν από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους τοπικά εργαστήρια με σχολεία και επιχειρηματίες της περιοχής για θέματα που αφορούν τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η επόμενη συνάντηση εταίρων του έργου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάϊο 2020 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ρόδου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Αγρό από τον Κύπριο Εταίρο του έργου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους.

Την εταιρεία εκπροσώπησε στη συνάντηση στη Σεβίλλη η λειτουργός της εταιρείας και συντονιστής του έργου Έλενα Τσαγγαρίδη.

Η Μεσογειακή Διατροφή (MD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής ταυτότητας και είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο της UNESCO για την άϋλη πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, περιλαμβάνει ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, τελετουργιών, συμβόλων και παραδόσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής, τους τρόπους εργασίας (καλλιέργειες, συγκομιδή, αλιεία, κτηνοτροφία, διατήρηση, επεξεργασία, μαγείρεμα, διανομή και κατανάλωση τροφίμων και προϊόντων) που χαρακτηρίζουν μια ισχυρή βιομηχανία.

Ο βασικός στόχος του ‘MD.net’ είναι να ενισχυθεί η έρευνα γύρω από τη Μεσογειακή Διατροφή (MD) σύμφωνα με το UNESCO Med Diet Convention, συνδυάζοντας ολοκληρωμένες έννοιες της Μεσογειακής Διατροφής με καινοτόμα εργαλεία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://mdnet.interreg-med.eu/.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top