Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Μακριά από προσωπικές επιλογές και όρους να επιλεγεί ο υποψήφιος του ενδιάμεσου

  • Written by 
Μακριά από προσωπικές επιλογές και όρους να επιλεγεί ο υποψήφιος του ενδιάμεσου

* Δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος

 

Μακριά από προσωπικές επιλογές, προαπαιτούμενα και όρους, τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να αντιληφθούν την ανάγκη και κοινό υποψήφιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ενόψει της συνάντησης των Προέδρων των πέντε κομμάτων τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τις οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, και κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ενδιάμεσο χώρο με αφορμή τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για καθορισμό του σώματος την ίδια μέρα και ώρα με την από ημερών προγραμματισμένη συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου, ήταν ατυχής.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Σιζόπουλος, τα κόμματα αποφάσισαν ότι θα μετακινηθεί η συνάντηση την ίδια μέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ούτως ώστε το ζήτημα του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση μεταξύ κάποιων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου πριν την συνάντηση των πέντε της Δευτέρας, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως ο στόχος δεν είναι να υπάρξουν διμερείς και τριμερείς παρασκηνιακές συναντήσεις και διαβουλεύσεις αλλά να υπάρχει μια ειλικρινής και ταυτόχρονη ανταλλαγή απόψεων των πέντε κομμάτων σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια θετική ολοκλήρωσης αυτής της προσπάθειας σύντομα.

Αυτά που προέχουν

“Η ειλικρίνεια, το ήθος και η εντιμότητα σε αυτή τη διαδικασία προέχουν και είναι πάρα πολύ σημαντικά και ότι θα πρέπει στο τέλος μακριά από προσωπικές επιλογές ή προαπαιτούμενα και όρους, όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε μια τεράστια ευθύνη έναντι μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, η οποία ουσιαστικά προκρίνει και υιοθετεί τη συνεργασία των 5 κομμάτων ενόψει των προσεχών Προεδρικών Εκλογών”, είπε.

Κληθείς να δώσει εκτίμηση κατά πόσον η προσπάθεια για κατάληξη σε ένα υποψήφιο θα είναι επιτυχής, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αισιοδοξία και προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί όπως σημείωσε, όλοι να λειτουργήσουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με υπευθυνότητα και σύνεση. “Τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση και εκεί ακριβώς θα διαφανεί αν υπάρχει η προοπτική ή όχι”, κατέληξε.

back to top