Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Αποκαλύπτονται τα αναχώματα...

  • Written by 
Αποκαλύπτονται τα αναχώματα...

Αποκαλυπτήρια ξανά στη Γαλλία, για τα δήθεν ...αναχώματα στην ακροδεξιά.

Στο όνομα του «να μην κερδίσει η Λεπέν», το «Λαϊκό Μέτωπο» (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Μελανσόν κ.ά.) καλούσε στον β' γύρο των εκλογών να ψηφιστούν οι αντίπαλοι του κόμματος Λεπέν (Εθνική Συσπείρωση - RN).

Με τον τρόπο αυτό, πρόεδρος της Βουλής επανεκλέχτηκε η υποψήφια του Προέδρου Μακρόν, η οποία στον α' γύρο είχε κατρακυλήσει στην τρίτη θέση και ανέκαμψε με τις ψήφους του «Λαϊκού Μετώπου»!

Την περασμένη βδομάδα, ήρθε και ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, Μισέλ Μπαρνιέ, να επιβεβαιώσει ότι τα «αντιδεξιά» μέτωπα όχι απλά δεν φράζουν τον δρόμο σε ακροδεξιές - φασιστικές δυνάμεις, αλλά λειτουργούν και ως κολυμβήθρα για την αντιλαϊκή πολιτική του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου».

Από την άλλη, η ηγεσία της RN ανήγγειλε ότι δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και ότι «περιμένει να ακούσει» τις προτάσεις της.

Μάλιστα, η Λεπέν επαίνεσε τον Μπαρνιέ για τις θέσεις του στο Μεταναστευτικό και δήλωσε τη διαθεσιμότητα του κόμματός της να αναλάβει κάθε ρόλο και συνεργασία για να μην υπάρξει «κατάσταση πλήρους αδιεξόδου», όπως «σήμερα, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή.

Πρότεινε, τέλος, «να υιοθετήσουμε ένα άλλο κριτήριο, το οποίο επιτρέπει σε μια πολιτική δύναμη να έχει πλειοψηφία και να κυβερνά τη χώρα, έχοντας παράλληλα καλύτερη εκπροσώπηση των ρευμάτων που τη διασχίζουν...».

Τελικά, είναι πολλές οι «αγωνίες» που μοιράζονται οι ακροδεξιές, «προοδευτικές» και λοιπές «δημοκρατικές» αστικές πολιτικές δυνάμεις. Και η μεγαλύτερη απ' όλες είναι η θωράκιση του πολιτικού συστήματος από τη δυσαρέσκεια και τις διεκδικήσεις του λαού.

902.gr [Από τη στήλη «ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ» - Ανάρτηση: Παρασκευή 13/09/2024 - 13:20]

back to top