Menu
Η επιστήμη της μπουρδολογίας

Η επιστήμη της μπουρδολογίας

του Νίκου Καψάλη* Η ελλη...

Ανατολική Μεσόγειος: ΝΑΤΟικό «σκαλοπάτι» η Ελλάδα για προβολή ισχύος μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό

Ανατολική Μεσόγειος: ΝΑΤΟικό «σκαλο…

• Η έκθεση μιας ισχυρής ι...

Όλγα τ’ όνομα της - Συγγνώμη κοριτσάκι…

Όλγα τ’ όνομα της - Συγγνώμη κοριτσ…

Γράφει: Δήμητρα Μυρίλλα* ...

Τα πρακτικά ως δεδομένο και το αύριο

Τα πρακτικά ως δεδομένο και το αύρι…

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Εμείς και το κτήνος

Εμείς και το κτήνος

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Π...

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ: Στρατιωτική κινητικότητα και αλληλοκατηγορίες για σχέδια επέμβασης στην Ουκρανία

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ: Στρατιωτική κιν…

Με αλληλοκατηγορίες για σ...

Με τους εμβολιασμένους ή με τους ανεμβολίαστους;

Με τους εμβολιασμένους ή με τους αν…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Σοκαριστικό: Ο πόλεμος στην Υεμένη σκοτώνει κάθε εννέα λεπτά και από ένα παιδί κάτω των 5 ετών!

Σοκαριστικό: Ο πόλεμος στην Υεμένη …

Ο πόλεμος της Υεμένης, πο...

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας αφήνει εκτεθειμένους τους λαούς

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας αφήν…

• Ερώτηση ευρωκοινοβουλευ...

Ελλάδα: «Πυρετός» στρατιωτικής προπαρασκευής από Έβρο έως Κρήτη

Ελλάδα: «Πυρετός» στρατιωτικής προπ…

• Το Σάββατο η εκδήλωση σ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Η επιστήμη της μπουρδολογίας

του Νίκου Καψάλη*

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει τώρα, περισσότερο από ποτέ, την απόσταση που κρατάει από την κοινωνία. Έχοντας χτίσει ένα σύστημα προπαγάνδας για μικροπολιτικούς σκοπούς, τα μέλη της ζουν πια μέσα σε αυτό έχοντας ξεχάσει, ηθελημένα ή εσκεμμένα, ποια είναι η πραγματικότητα. Θαυμάζουν τόσο τον εαυτό τους όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη που τους είναι αδιανόητο οι εντολές και οι επιθυμίες τους, οι ισχυρισμοί και οι τοποθετήσεις τους να μην βρίσκουν αποδοχή από όλους. Έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, έτοιμοι να προτρέψουν τους πεινασμένους να χορτάσουν την πείνα τους με παντεσπάνι. Σαλτιμπάγκοι που δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα, παρελαύνουν καθημερινά μπροστά από τις οθόνες ξεστομίζοντας ασυναρτησίες, παραβιάζοντας την λογική, φουσκώνουν σαν παγώνια από μία υπερηφάνεια που μόνο εκείνοι αντιλαμβάνονται. Θεωρώντας ότι απευθύνονται σε όντα μειωμένης αντίληψης έχουν επιστρατεύσει κάθε φτηνή σοφιστεία για να στηρίζουν το δογματισμό τους. Και αυτός ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός μπαίνει πάνω από όλα, ακόμα και τώρα που τα απογεύματά μας, μοιάζουν με πολεμικά ανακοινωθέντα μετρώντας χαμένες ζωές σαν να πρόκειται απλά για αριθμούς σε βιβλία ισολογισμών.

Ανατολική Μεσόγειος: ΝΑΤΟικό «σκαλοπάτι» η Ελλάδα για προβολή ισχύος μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό

Η έκθεση μιας ισχυρής ισραηλινής «δεξαμενής σκέψης» «δίνει στο πιάτο» τι κρύβεται πίσω από την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις και τα «πολυμερή σχήματα» συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή

 

Τις διεργασίες στο «τρίγωνο» ΗΠΑ - Ισραήλ - Ελλάδα, που βάζουν την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, με «κρίκο» τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αποτυπώνει μια αποκαλυπτική έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), μιας «δεξαμενής σκέψης» του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, με στενούς δεσμούς με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όλγα τ’ όνομα της - Συγγνώμη κοριτσάκι…

Γράφει: Δήμητρα Μυρίλλα*

Στην αρχή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Ή δεν θέλεις να καταλάβεις. Περισσότερο δεν θέλεις να δεχθείς.

Το βλέμμα «κολλάει» στους τίτλους και τους πλαγιότιτλους. Αρνείσαι να πας παρακάτω. Μια τέτοια «είδηση» δεν χωνεύται καθόλου εύκολα. Γιατί αν χωνευτεί είναι σαν να χωνεύεται ταυτόχρονα και η κατάντια μας, αυτή που δεν θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα.

Εμείς και το κτήνος

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

Πόσο κτήνος τελικά θα βγάλει από μέσα της αυτή η σύγχρονη ελληνική ευρωΝΑΤΟική δυτικού τύπου κοινωνία μας; Σιχαίνομαι τα δημοσιογραφικά ερωτηματικά σε κείμενα και ειδικά αυτά στο τέλος, που πετάνε το μπαλάκι στον αναγνώστη για να απαντήσει τελικά ατομικά, ελεύθερος τάχα μου δήθεν και κατά το δοκούν. Κι όμως εδώ σήμερα δεν αρχίζω, αρχινάω μ' ένα αποκρουστικό ερωτηματικό, δυσαπάντητο και χωρίς καμία διάθεση να το εναποθέσω σε αυθεντίες. Ας πούμε ότι ρωτάω εγώ εμένα και μοιράζομαι μαζί σας, συντροφικά, και την αγωνία αλλά και τη δοκιμασία της αντοχής μου στο αποτρόπαιο.

Subscribe to this RSS feed