Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν “την πολιτική πραγματικότητα” στη Συρία...

  • Written by 
Οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν “την πολιτική πραγματικότητα” στη Συρία...

* Τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να αποδεχτούν την πολιτική πραγματικότητα ότι το μέλλον του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναπόκειται στον συριακό λαό και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην περιοχή πρέπει να εστιάζεται στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

"Αναφορικά με τον Άσαντ, υπάρχει μια πολιτική πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούμε σε ό,τι αφορά το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση απώλεσε πολλές ευκαιρίες αναφορικά με τον Άσαντ", τόνισε χθες ο Σπάισερ σε συνέντευξη Τύπου.

"Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συντριβή του ΙΚ", σημείωσε. "Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικές προτεραιότητες στη Συρία και το Ιράκ, και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα η συντριβή του ΙΚ, είναι από τις βασικότερες αυτών των προτεραιοτήτων", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα χθες, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, καταφθάνοντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η επίλυση της συριακής κρίσης δεν εξαντλείται αποκλειστικά στο "ερώτημα" για το μέλλον του Άσαντ. "Το ερώτημα είναι κατά πόσον η διεθνής κοινότητα τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις", επισήμανε.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας τόνισε πως δεν γνωρίζει "ποια είναι ουσιαστικά η στάση των ΗΠΑ" και κάλεσε τους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον “να διευκρινίσουν τη θέση τους".

"Είναι καλό να επικεντρωθούμε στη μάχη ενάντια στο ΙΚ, αλλά πρέπει να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση για την απομάκρυνση του καθεστώτος του Άσαντ που προκάλεσε τόσους πολλούς θανάτους και καταστροφές στον συριακό λαό", τόνισε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

back to top