Βρετανία: Συνεχίζεται το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Τζόνσον
- Written by eKypros
Η πίεση προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί αυξάνεται, καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής εναντίον του, με ολοένα περισσότερα μέλη της κυβέρνησής του να ανακοινώνουν τις παραιτήσεις τους.
Πέντε ακόμη μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υπέβαλαν με κοινή επιστολή σήμερα την παραίτησή τους. Πρόκειται για την Κέμι Μπάντενοχ, υπουργό Ισότητας, τον Νιλ Ο' Μπράιεν, υπουργό Αναβάθμισης, τον Άλεξ Μπούργκχαρτ, υπουργό Δεξιοτήτων, τον Λι Ρόουλι υπουργό Επιχειρήσεων και την Τζούλια Λόπεζ, υπουργό ΜΜΕ και Ψηφιακών Δομών. Στην κοινή επιστολή, οι πέντε υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει «δεδομένων των ζητημάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», ενώ ζητούν την παραίτηση Τζόνσον.
Τελευταίοι που ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση είναι η υπουργός Μεταφορών Ρέιτσελ Μακλίν και η Μιμς Ντέιβις, υπουργός Εργασίας, καθώς και οι βουλευτές των Τόρις, Κρεγκ Ουίλιαμς, Μαρκ Λόγκαν και Ντάνκαν Μπέικερ από μέλη της κοινοβουλευτικής γραμματείας. Νωρίτερα παραιτήθηκε η Τζο Τσόρτσιλ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.
Μέχρι αυτή την ώρα συνολικά 27 μέλη της κυβέρνησης, υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη, έχουν παραιτηθεί.
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «φυσικά» θα συνεχίσει ως πρωθυπουργός, όταν απάντησε σε ερωτήσεις σε κοινοβουλευτική επιτροπή. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν θέλει οι πολιτικοί να «εμπλέκονται σε ψηφοθηρία», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν χρειαζόταν άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη διεξαγωγή εκλογών.
902.gr (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)









