Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Μία Παλαιστίνια νεκρή από τα πυρά του ισραηλινού στρατού
- Written by eKypros
Μια 19χρονη Παλαιστίνια νεκρή είναι ο απολογισμός της νέας επιδρομής των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε οικισμό κοντά στη Ραμάλα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, «η Σανάα αλ Ταλ επλήγη θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι από τους στρατιώτες της ισραηλινής κατοχής στη διάρκεια επιδρομής τα ξημερώματα στην Μπεϊτούνια», κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε το υπουργείο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η 19χρονη επέβαινε σε αυτοκίνητο που δέχτηκε πυρά από τους Ισραηλινούς, με τον ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται ότι άνοιξε πυρ «εναντίον ενός ύποπτου οχήματος», κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην Μπεϊτούνια με στόχο τη σύλληψη ενός καταζητούμενου Παλαιστίνιου.
Έπειτα από σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Ισραήλ, τον Μάρτη και τον Απρίλη, αλλά και άλλων που ακολούθησαν, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει περισσότερες από 2.000 επιδρομές στη Δυτική Όχθη, κυρίως στην Τζενίν και τη Ναμπλούς. Από τις επιδρομές έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 Παλαιστίνιοι, ο μεγαλύτερος απολογισμός εδώ και επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
902.gr (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)









