ΗΠΑ: «Γυμνός» μπροστά στον ισχυρό χιονιά ο λαός της χώρας - Δεκάδες οι νεκροί
- Written by eKypros
«Γυμνός» και απροστάτευτος μπροστά σε ένα ακόμη φυσικό φαινόμενο βρίσκεται ο λαός στις ΗΠΑ, πληρώνοντας, ακόμη και με τη ζωή του, την αδιαφορία του αστικού κράτους, που δεν δίνει ούτε τα ελάχιστα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του από τους κινδύνους της φύσης, την ίδια ώρα που ξοδεύει ποσά ρεκόρ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων.
Συγκεκριμένα, η χειμερινή καταιγίδα που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ABC News, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από περιστατικά που συνδέονται με τα καιρικά φαινόμενα. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στην Οκλαχόμα, το Κεντάκι, το Μιζούρι, το Τενεσί, το Ουισκόνσιν, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα και το Οχάιο.
Από την πλευρά του, το βρετανικό BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 19, αναφέροντας ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν άστεγοι και έχασαν τη ζωή τους λόγω υποθερμίας.
Η χειμερινή κακοκαιρία, που συνοδεύεται από σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίας που φτάνουν δεκάδες βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν καταιγίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καλύπτοντας πάνω από 3.200 χλμ., από το Κεμπέκ έως το Τέξας και επηρεάζοντας πάνω από 240 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Περίπου 1,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Poweroutage.us, καθώς τα ενεργειακά συστήματα είχαν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση και τις ζημιές σε γραμμές μεταφοράς.
Επίσης, ακυρώθηκαν περισσότερες από 5.700 πτήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, ενώ οι συνθήκες χιονοθύελλας ουσιαστικά παρέλυσαν τα οδικά ταξίδια σε ορισμένες περιοχές.
Η NWS, η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, ανέφερε ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες χειμερινές κακοκαιρίες που έχει καταγράψει ποτέ και προέβλεψε ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
902.gr (Πηγή: Reuters, ABC, NBC, BBC)









