Κυβέρνηση ΗΠΑ: Απαγορεύει τη βίζα σε όσους μιλούν για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ!
- Written by eKypros
Με «εργαλείο» τις πλατφόρμες «ελευθερίας» των καπιταλιστών, τα social media, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει τη βίζα σε όσους μιλούν για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, απαίτησε να ελεγχθεί εξονυχιστικά η δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ορισμένων αιτούντων βίζα, ώστε να απαγορευτεί από εκείνους που ασκούν κριτική στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τη γενοκτονία και της θηριωδίες που διεξάγουν στη Γάζα.
Η οδηγία, που εκδόθηκε σε τηλεγράφημα στις διπλωματικές αποστολές στις 25 Μαρτίου, επιβάλλει στους προξενικούς αξιωματούχους να παραπέμψουν ορισμένους φοιτητές και «επισκέπτες» αιτούντες βίζα στη «μονάδα πρόληψης απάτης» για υποχρεωτικό έλεγχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακαλέσει ήδη περισσότερες από 300 βίζες, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε φοιτητές, έπειτα από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο πανεπιστήμιο Columbia και την πολιτική που έχει εφαρμοστεί σε διάφορα άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με αρκετές συλλήψεις και κατασταλτικά μέτρα, ενάντια σε όσους δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. «Σας δίνουμε βίζα για να έρθετε να σπουδάσετε και να πάρετε πτυχίο, όχι για να γίνετε κοινωνικός ακτιβιστής που σκίζει τις πανεπιστημιουπόλεις μας», είπε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικάνος ΥΠΕΞ.
Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενο τους ανάλογα με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, αφού πάμπολλες φορές έχουν λογοκρίνει και «κατεβάσει» από τις πλατφόρμες τους περιεχόμενο, που καταδικάζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και τις σφαγές του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, σε σημείο που λογοκρίνουν ακόμα και ...παλαιστινιακές σημαίες!
πηγή: 902.gr









