Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Έντονες αποδοκιμασίες κατά Βανς και Ισραήλ
- Written by eKypros
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι θεατές τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι ντι Βανς, όταν εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο την Παρασκευή. Ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο NBC φρόντισε να “σβήσει” τις αποδοκιμασίες ώστε να μην γίνουν αντιληπτές από τους Αμερικανούς τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τη μετάδοση.
Όταν οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν τον Βανς και τη σύζυγό του, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, χλευασμοί και λίγα χειροκροτήματα από το πλήθος. Η αντίδραση εμφανίστηκε στη μετάδοση του καναδικού καναλιού CBC, με έναν σχολιαστή να λέει: «Ο να, ο αντιπρόεδρος JD Vance και η σύζυγός του Usha – ωχ, αυτά δεν είναι… εεε… αυτά είναι πολλές αποδοκιμασίες για αυτόν. Σφυρίγματα, χλευασμοί, λίγα χειροκροτήματα.»
Ο Sean Ingle από την εφημερίδα The Guardian ήταν επίσης στην τελετή και κατέγραψε τις αποδοκιμασίες, όπως και η Christine Brennan από τo USA Today. Ωστόσο, στην μετάδοση του NBC οι αποδοκιμασίες δεν ακούστηκαν ούτε σχολιάστηκαν όταν ο Βανς εμφανίστηκε στην οθόνη, με την ομάδα σχολιαστών να λέει απλώς «Τζέι ντι Βανς». Αυτό δεν εμπόδισε την κυκλοφορία και διάδοση του βίντεο με τις αποδοκιμασίες στα κοινωνικά δίκτυα στις ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, δημοσίευσε ένα απόσπασμα του Βανς που χειροκροτούσε στην μετάδοση του NBC χωρίς τις αποδοκιμασίες.
Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το πρώτο όπου παρατηρούνται προσπάθειες να εμποδιστεί η παρακολούθηση των αντιδράσεων απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ από τους Αμερικανούς τηλεθεατές. Στο US Open του Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές του τουρνουά ζήτησαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην δείξουν την αντίδραση του πλήθους προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακολούθησε τον τελικό των ανδρών. Μέρος του μηνύματος έλεγε: «Ζητάμε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να απέχουν από το να δείξουν οποιεσδήποτε αναταραχές ή αντιδράσεις ως απάντηση στην παρουσία του προέδρου με οποιαδήποτε ιδιότητα».
Κύμα αντιδράσεων κατά της ICE στο Μιλάνο
Νωρίτερα την Παρασκευή στο Μιλάνο, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην παρουσία πρακτόρων της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ (ICE) στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ICE, θα βρίσκονται στους Αγώνες για να βοηθήσουν στην προστασία των Αμερικανών επισκεπτών. Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η μονάδα ICE στην Ιταλία είναι διαφορετική από αυτές που εμπλέκονται στην επιχείρηση καταστολής της μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πριν από την τελετή, ο σκιέρ Hunter Hess δήλωσε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα για το ότι εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο τρέχον πολιτικό κλίμα.
«Προφανώς συμβαίνουν πολλά που δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός τους», είπε. «Το γεγονός ότι φοράω τη σημαία δεν σημαίνει ότι εκπροσωπώ τα πάντα που συμβαίνουν στις ΗΠΑ.»
Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Ισραήλ
Ο Τζέι ντι Βανς δεν ήταν ο μόνος που προκάλεσε αρνητική αντίδραση. Η είσοδος του Ισραήλ επίσης προκάλεσε πολλές αποδοκιμασίες.
Η δεκαμελής αποστολή του Ισραήλ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη παρέλαση, με τους αθλητές να κρατούν τη σημαία της χώρας.
Άμεσα, αποδοκιμασίες σκέπασαν το στάδιο, με τη διοργάνωση να προσπαθεί να καλύψει τα γιουχαΐσματα από τη δυνατή μουσική της τελετής.
Αναδημοσίευη από imerodromos.gr









