Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Αναλαμβάνει την προεδρία του AKP ο Ερντογάν

  • Written by 
Αναλαμβάνει την προεδρία του AKP ο Ερντογάν

* Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Ρόιτερς

 

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος ΑΚΡ, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά φήμες ότι παραιτείται από την προεδρία του κόμματος ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και πάνε σε εκλογικό συνέδριο στα τέλη Μαϊου.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου, στη συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης “δεν ήρθε στην ατζέντα” και πως ούτε και πρόωρες εκλογές υπάρχουν στην ατζέντα.

Ωστόσο, οι φήμες εξακολουθούν να επιμένουν για ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης ακόμη και για υπουργοποίηση του πιο στενού του συνεργάτη, του εκπροσώπου προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο και για διαβουλεύσεις με τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί ώστε να υπουργοποιηθούν και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στην ίδια συνέντευξή του καταδίκασε την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) η οποία έθεσε υπό πολιτική επιτήρηση την Τουρκία, λέγοντας ότι “είναι πολιτική απόφαση, δεν την αναγνωρίζουμε”. Προειδοποίησε και πάλι ότι εάν η Ευρώπη τους καθυστερήσει με την ευρωπαϊκή τους πορεία άλλα 3-5 χρόνια, τότε θα απευθυνθούν στο λαό για δημοψήφισμα όπως έκανε η Βρετανία.

Για το δημοψήφισμα στην Τουρκία και τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ είπε πως ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε το ΕΔΑΔ έχουν αρμοδιότητα γι' αυτό το θέμα.

Τέλος, για την πρώτη αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας στο Σιντζάρο, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ενημέρωσαν τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Βόρειο Ιράκ πριν την επιχείρηση. “Δεν θα επιτρέψουμε το Σιντζάρ να γίνει βάση του ΡΚΚ”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι αξιολογούν το Σιντζαρ ως δεύτερο Καντίλ και δεν θα το επιτρέψουν.

back to top