Menu
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισρα…

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη ...

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ηθελ...

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής τ…

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός...

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της …

«Λάδι στη φωτιά» της έντα...

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Σαν σήμερα,  13 Απριλίου ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβα…

Δολοφονική επίθεση Ισραηλ...

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρευσε το ποδόσφαιρο στο Λονδίνο

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρ…

Από Ανδρέας Δενεζάκης* Α...

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Από Γιάννης Ντουνιαδάκης*...

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο…

Ο Θάνος Μικρούτσικος γενν...

Prev Next

Και το όνομα αυτού: έγκλημα και προδοσία...

Και το όνομα αυτού: έγκλημα και προδοσία...
Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Άλλη μια επέτειος της αποφράδας μέρας... Η 45η στη σειρά. Μια μέρα που έφερε την μεγαλύτερη καταστορφή στην Κύπρο και το λαό μας των σύγχρονων χρόνων. Μια μέρα που οδήγησε στο ματοκύλισμα της Κύπρου και του λαού μας, πρώτα με το χουντοφασιστικό και εοκαβήτικο πραξικόπημα και σε δεύτερη φάση με την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Δύο όψεις του ίδιου ιμπεριαλιστικού νομίσματος. Δύο όψεις του ίδιου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος. Σχεδιασμένου στα μαγειρεία του αμερικανοβρετανικού ιμπεριαλισμού που εφαρμόστηκε στην πράξη από τα μίσθαρνα όργανά του σε Κύπρο και Ελλάδα -το χουντοφασιστικό εοκαβήτικο και τουρκοφόρο πραξικόπημα- και από τις ορδές του Αττίλα με την τουρκική εισβολή.

Τα λόγια δεν στερεύουνο όσο περνούν τα χρόνια. Ούτε η ουσία του προβλήματος, μηδέ τα αίτια που οδήγησαν τον τόπο και το λαό μας στην ανείπωτη τραγωδία. Και η ουσία είναι ότι τουρκική εισβολή και κατοχή δεν θα υπήρχε ποτέ, αν δεν μεσολαβούσε το προδοτικό χουντοφασισιτκό εοκαβήτικο πραξικόπημα. Ως κορυφωση των αντικυπριακών ενεργειών και δράσης της χούντας των Αθηνμών και της ΕΟΚΑ Β’. Αμφότεροι μίσθαρνα όργανα των Αμερικανοβρετανών και των στρατηγικών τους συμφερόντων στην περιοχή μας. Που ήθελαν την Κύπρο αβύθιστο αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο για εξυπηρέτηση των άνομων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών κατά των λαών της περιοχής. Σχεδιασμοί που του βιώνουμε κατά τρόπο πολύ τραγικό και σήμερα...

Δεν έφερε, λοιπόν, η θάλασσα της Κερύνειας τις ορδές του Αττίλα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή. Τους έφερε του χουντοφασιστικό  και εοκαβήτικο πραξικόπημα. Και το όνομα αυτού δεν ειναι ούτε λάθος, ούτε εμφύλια πάθη και μίση ούτε καν εθνική αντιπαράθεση στις τάξεις του κυπριακού λαού. Το όνομα αυτού είναι έγκλημα και προδοσία. Έτσι ήταν και το 1974, έτσι είναι και σήμερα.

Αυτό το έγκλημα, λοιπόν, κι αυτή η προδοσία έφεραν τον Αττίλα, την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Αυτό το έγκλημα και αυτή η προδοσία έφεραν την Κύπρο στην ντε φάκτο διχοτόμηση και μια ανάσα από την νομιμοποίησή της. Που θα φέρει ολόκληρη την Κύπρο έρμαιο των ορέξεων της Άγκυρας.

Αυτό το έγκλημα και αυτή την προδοσία, το κομμάτι που αφορά την Κύπρο και το λαό μας, δεν την διέπραξαν γενικά οι Κύπριοι. Το διέπραξαν η χούντα των Αθηνών και το μίσθαρνο οργανο της στην Κύπρο: Η ΕΟΚΑ Β’. Τελεία. Όλα όσα άλλα λέγονται γι’ αυτό, είναι λόγια εκ του περισσού. Αλλά και λόγια εκ του πονηρού. Γιατί στοχεύουν την αποενοχοποίηση τη ΕΟΚΑ Β’ και αυτών που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα, επιχειρώντας να σκοτώσουν τον νόμιμα εκλεγμένο προεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριο.

Κατανοητή -πλην επιεικώς απαράδεκτη και κατακριταία- η προσπάθεια των σημερινών κυβερνώντων και της παράταξής τους να γενικεύσουν τις ευθύνες, για να μετατοπίσουν το ασήκωτο βάρος από την ΕΟΚΑ Β’, τη δράση της πριν και κατά το πραξικόπημα και τους -ίσαμε σήμερα αμετανόητους- ΕΟΚΑΒητατζήδες, αλλά ο λαός μας τέτοια πράγματα δεν μπορεί να τα δεχτεί. Όπως δεν μπορεί να δεχτεί να φορτωθούν την ευθύνη της δράσης της ΕΟΚΑ Β’ και της χούντας των Αθηνών στην Κύπρο, πριν και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, οι νόμιμες δυνάμεις του κράτους και οι υπερασπιστές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης κατά την εκδήλωση του φασιστικού πραξικοπήματος.

Εφόσον, λοιπόν, το ονομα αυτού είναι έγκλημα και προδοσία, θα έπρεπε κάποτε οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος και αυτής της προδοσίας και να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν. Και όχι αποθρασυμένοι απο την ατιμωρησία να  βγαίνουν κι από πάνω. Με τις κυβερνήσεις του Συναγερμού να τους κάνουν πλάτη, πολλαπλασιάζοντας το θράσος των πρωταίτιων της καταστροφής, οι οποίοι ζητούν και ρέστα από πάνω... Οποία αισχύνη!

Αιδώς... αχρείοι!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top