Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Το ρομπότ Σοφία έρχεται στην Κύπρο

  • Written by 
Το ρομπότ Σοφία έρχεται στην Κύπρο

• Στις 9 - 10 Μαΐου, στο πλαίσιο μεγάλου φεστιβάλ για το μέλλον

 

Το πρώτο ρομπότ που απέκτησε υπηκοότητα, η λεγόμενη Σοφία, έρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το μέλλον, μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολή, "Reflect". Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, το Reflect επεκτείνεται φέτος ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το μέλλον μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου θα καταγραφεί η ιστορία του μέλλοντος.

Όπως αναφέρεται, σήμα κατατεθέν για το φετινό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 του Μάη, είναι η πρώτη Android πολίτης στον κόσμο, η παγκοσμίου φήμης Sophia, το  πιο εξελιγμένο ρομπότ του Hanson Robotics, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας καινοτομίες στην ρομποτική, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τέχνη.

Με έμφαση στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, την Υγεία και Ευεξία, τη Φιλοσοφία, τις Πόλεις, τα Ταξίδια, την Τέχνη και το Σχεδιασμό, την Οικονομία, την Επιρροή, το Reflect φέρνει άτομα κλειδιά, που θέτουν τις τάσεις του μέλλοντος, παίρνοντας καίριες αποφάσεις και αγκαλιάζοντας παραγωγικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Άτομα που με τις ενέργειές τους αποτελούν πρόκληση για το status quo της εποχής μας και παρουσιάζουν τις νέες προοπτικές που θα φέρει το μέλλον.

Πενήντα ιδρυτές, διευθύνοντες σύμβουλοι, επενδυτές, άνθρωποι κλειδιά από 40 χώρες έρχονται στη Λεμεσό στα πλαίσια του Reflect Festival

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο  Martin Hauge, επενδυτής στο Spotify και το Vivino και σημαίνον πρόσωπο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα, ο Daniel Marek - ειδικός στον ασυνείδητο σχεδιασμό αποφάσεων και εφευρέτης προγνωστικών γνωστικών εργαλείων, ο  Ralph Hinsche - Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην NVIDIA και άλλα άτομα κλειδιά από μεγάλες εταιρείες όπως την Airbus, την Aeromobil, τη Lego και πολλές άλλες.

ΚΥΠΕ

back to top